Hjem Nyheter Norge Natteravnene fortviler over utenlandske kriminelle

Natteravnene fortviler over utenlandske kriminelle

BERGEN: Natteravnene som patruljerer Bergens gater føler seg utrygge på jobb og fortviler over kriminelle utlendinger. Om ikke politiet tar affære frykter de nå hevnaksjoner og gjengslagsmål.

NETT_Natteravner_4327647a-e1401197510486-640x346

Natteravnene i Bergen holder til i Nedre Korskirkeallmenning i Bergen sentrum. Ifølge Inga-Alice Næss Blaha, nestor i Natteravnene i Bergen, flyttet Natteravnene inn i nye lokaler i februar i år ettersom de følte det var «en god idé å være midt der det skjer». Hendelser den siste tiden har dog fått dem til å lure på om det var et klokt valg.

Trakassering og trusler

Til Bergensavisen forteller Næss Blaha at flere personer tydelig gir uttrykk for at Natteravnene er uønsket i området. Hun nevner eksempler som stygge blikk, personer som truende roper ut navnene deres, hærverk på ansattes biler og skjellsord som blir ropt mot dem når de er ute på gatene.

Illustrasjonsfoto

Organiserte kriminelle utlendinger

Næss Blaha forteller at natteravnene ofte observerer tyverier, men at de på grunn av egen sikkerhet aldri griper inn. Ifølge henne er lommetyvene «organiserte og profesjonelle» og ofte sikter seg inn på «berusede personer som går i minibank» og folk som legger igjen verdisakene sine på bordet de sitter ved.

De fleste tyveriene skal ifølge henne være utført av personer med «rumensk opprinnelse» og at disse gjerne utgir seg for å være tiggere eller selgere av ymse slag.

3024994590-460x288

Jan Martin Skulstad, politioverbetjent ved allmennseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon, forteller at det er en økende andel tyverier og grove tyverier på Bergens utesteder.

Natteravnene forteller at de nå frykter potensielle gjengslagsmål og hevnaksjoner. Næss Blaha forteller at det er en «økende misnøye mot rumenske tiggere» og at flere ungdommer har fortalt at de «vil ta saken i egne hender» om ingen tar affære.

Kilde:

Natteravnene skremt av trusler og trakassering