Hjem Nyheter Norden «Naziprest» anklages for å ha sammenlignet Jesus med Hitler – avkrages

«Naziprest» anklages for å ha sammenlignet Jesus med Hitler – avkrages

7

YTRINGSFRIHET En prest i den svenske kirken som selv kaller seg for «sann nasjonalsosialist» har blitt avkraget av domkapitlet, som har anklaget ham for å ha sammenlignet Jesus med Hitler.

En «voldelig» Jesus kaster jødene og deres virksomheter ut fra tempelet.

Domkapitlets utredning av prestens ytringer og meninger er basert på uttalelser av såkalte «eksperter». En av disse konstaterer at presten anerkjenner en nasjonalsosialistisk ideverden og menneskesyn, er antisemitt og gjør grove islamofobiske ytringer, samt «uttaler seg i den nazistiske propagandaen utifra sin funksjon som prest».

En annen anklagelse som fremføres i utredningen er at presten skal ha medvirket i en podkast med koblinger til Den nordiske motstandsbevegelsen og der sammenligner Jesus med Hitler.

Presten fornekter ikke at han har sagt det som domkapitlet har anklaget han for, men påberoper seg retten til ytringsfrihet.

«Det som den svenske kirken her gjør i sin iver kan få konsekvenser. Hva blir det neste? Skal prester med politiske sympatier blant syndikalister, kommunister, AfS, SD, m.fl., også fryses ut og registreres for deres meninger? Det er hyklerisk at dere demokrater ofte roper høyest om vern av ytringsfriheten, men tilbyr det minst», skriver presten.

Domkapitlet uttalte i mars at presten, som ikke har noen tjeneste i den svenske kirke, har brutt med sitt presteløfte og «i stor grad skadet det rykte som en prest bør ha». Presten ble derfor erklært uautorisert til å utøve kirkens tjeneste.

En såkalt regnbuemesse i den svenske kirkes regi. (arkivbilde)

Presten anså at avkragningen som domkapitlet hadde besluttet var «noe overdrevent» og klaget derfor inn avgjørelsen til den svenske kirkens overklagenemnd.

Den svenske kirkens overklagenemnd konstaterte at selv om den svenske kirke er underlagt den konstitusjonelle ytring- og trykkefrihet, så gir kirkeordenen «uttrykk for en forventning om at alle som har et oppdrag i kirken er trofaste mot den svenske kirkens lære og ordning, samt har en agerende som gir godt omdømme».

«Annet enn erklæringen om uautorisert tilgang kan ikke vurderes. Klagen må derfor avslås», skriver den svenske kirkens overklagenemnd i sin beslutning.

Overklagenemnden er siste kirkelige instans i ærendet og beslutningen kan derfor ikke overklages.

7
Delta i debatten

avatar
6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
TonySteinarJews_for_Hitler på BitchuteIngeStefan Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Haraldsson
Haraldsson

Ikke kristen selv, men helt klart ser jeg sammenligningen. Jesus var jo selv motstander av jødenes virksomheter, han jaget dem ut fra tempelet og kalte dem Satans avkom. Bibelen har også blitt omskrevet ved en oversettelse i nyere tid, Scoffield bibelen tror jeg den het. Og der ble jødene fremstilt i et langt bedre lys, som er årsaken til at kristen-sionismen har oppstått i senere tid og såkalte kristne idag hyller jødene. For slik var det absolutt ikke i gamle tider, da ble jødene advart mot. Man kan jo bare se til deres virksomheter den dag idag, det er de… Les mer »

Einar O
Einar O

Kirken er, og har vært infiltrert i en tid nå. De som kaller seg kristen-sionister er ikke kristne, de er anti-kristne.

Stefan
Stefan

Hadde Jesus levd idag, så hadde han helt sikkert blitt kalt antisemitt, hater, voldsfanatiker, homofob, og garantert hengt ut og demonisert i samtlige mainstream medier. Og ikke minst hadde han helt sikkert blitt dømt for «hatefulle ytringer» i sin motstand mot jødiske virksomheter, som eksempelvis homolobbyen. m.m.

Inge
Inge
Steinar
Steinar
Jews_for_Hitler på Bitchute
Jews_for_Hitler på Bitchute

Jøder kan ikke fordra hverken Jesus eller Kristendommen fordi det taler for en objektiv sannhet og gir et robust rammeverk for god moralsk adferd. Jødene har stjålet den Hvite Manns rettmessige plass som Guds velsignede, og av dette lider vårt folk store ringvirkninger. Den Hvite Manns opprinnelse plasseres i Kaukasus-fjellene (i området Noah gikk i land, som ble spart av Gud fordi han var «ren i sitt opphav, helstøpt og vandret på Guds veier»). Jødene kom opprinnelig fra et land som het Judea, IKKE Israel (som de på skittent og utspekulert vis har navngitt sitt nye stjålne land). Gud velsignet… Les mer »

Tony
Tony