Hjem Nyheter Europa Nederlandsk professor i antisemittisk skandale: «Jøder er onde parasitter»

Nederlandsk professor i antisemittisk skandale: «Jøder er onde parasitter»

2

NEDERLAND I israelske medier er han beskrevet som «sønn av en beryktet nazikollaboratør», men nederlandske Jan Tollenaere er også professor emeritus i medisinsk kjemi. Nå har han vekket sterke følelser internasjonalt ved å offentlig kritisere jødene og stille spørsmålstegn til den jødiske myten om Holocaust.

Professor emeritus Jan Tollenaere.
Professor emeritus Jan Tollenaere.

I en belgisk dokumentar om barn av personer som støttet Det tredje riket på ulike måter, kom professor emeritus Jan Tollenaere til å krenke den internasjonale jødedommen og dens sympatisører. Dette ved å ikke ta avstand fra sin far, Raymond Tollenaere, eller hans synspunkter. Raymond Tollenaere var en ledende figur i den flamske nasjonale bevegelsen Vlaams Nationaal Verbond (VNV), som samarbeidet med Det tredje riket under andre verdenskrig.

I dokumentarens intervjuer med professor Tollenaere, som beskriver seg som antisemitt, uttaler han seg blant annet om det såkalte Holocaust:

— Var det virkelig en realitet? Jeg tror propaganda ble brukt til å markere Holocaust, å overdrive det og kynisk bruke det som et middel til å suge ut penger.

Om jødene generelt sier han:

— De er ikke hyggelige mennesker. Jeg føler ingen varme for dem. De er parasitter, spekulanter og onde mennesker. Den israelske avisen The Times of Israel har også kontaktet den pensjonerte professorens tidligere arbeidsgiver, Utrechts University, i forbindelse med dokumentarfilmen. Ifølge avisen sier en talskvinne for instituttet at de tar «fullstendig avstand» fra Jan Tollenaere.

— Han er bare en tidligere ansatt og ingenting mer, skal blant annet talsmannen sagt.

Hun understreker også at «professor emeritus» ikke er en ærestittel, og at universitetet ikke kan ta den fra ham.

Kilder:
Holländsk professor i antisemitisk skandal: ”Judar är elaka parasiter”
Dutch professor questions Holocaust on TV, calls Jews ‘parasites’

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Johan G
Johan G
5 år siden

Hva er årsaken til at jøder i hele sin historie har vært så sterkt misslikt blant verdens øvrige befolkning? Det er spørsmålet jøder og deres sympatisører bør stille seg. Når man bedriver virksomheter i andres nasjoner som går på bekostning av nasjonens folk, da er det klart at det vekkes et sinne blant disse. Men istedet for at jøden da tar til seg kritikken og ser seg selv i speilet, kler han seg i offerrollen, feller krokodilletårer, peker til folkets reaksjon og skriker antisemittisme. Som den klassiske psykopat forstår han bare ikke, føler ikke, det handler kun om han og… Les mer »

Erik
Erik
5 år siden

En flott fyr som har rett i alt han sier. En inspirasjon for ungdommen!