Hjem Nyheter Nedprioriterer barnehager og skoler for å kunne ta imot flere enslige mindreårige...

Nedprioriterer barnehager og skoler for å kunne ta imot flere enslige mindreårige asylsøkere

0

ABSURDISTAN: I Göteborg kommune kuttes budsjettene til barnhager og barneskoler. Dette for å ha råd til å ta imot enda flere såkalte enslige mindreårige asylsøkere.

Sveriges statsminister Stefan Löfven sammen med såkalte asylbarn.
Sveriges statsminister Stefan Löfven sammen med såkalte asylbarn.

Det anslås at en enslig mindreårig asylsøker koster omkring 7 000 kroner per døgn. For å få råd til å ta imot enda flere, kutter nå Göteborg midlene tiltenkt barnehager og barneskoler. Blant annet fjernes en del administrasjon, samt skole- og spesialpedagoger. I tillegg vil man slå flere barnehageavdelinger sammen, og gjøre gruppene større. Dette også for å spare penger.

Årsaken til at kommunen nå velger å stramme inn budsjettene, er at den statlige støtten ikke dekker alle utgiftene for de enslige «asylbarna», og derfor må hentes fra andre steder.

Skattepengene, som egentlig skulle gått til svenske barn og unge, havner derfor i lommene på asylprofitører som det norske selskapet Hero, og Ronald Tuft. Selskapet, som er aktivt i både Norge og Sverige, har et årlig overskudd på cirka 30 millioner kroner. Tuft selv anslås ha samlet på seg en formue på 200 millioner kroner.

Les også:

Har tjent oppimot 200 millioner på masseinnvandringen

Kilde:

Sparar pengar på dagisbarn för att ha råd med fler ensamkommande

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg