Hjem Nyheter Norge Nekter tuberkulosetest – vil fortsette å selge narkotika

Nekter tuberkulosetest – vil fortsette å selge narkotika

OSLO: Utenriksdepartementet mistenker at asylsøkere nekter tuberkulosetest for å kunne fortsette å selge narkotika i Oslo, og ønsker nå å tvangsteste asylsøkere.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Utenriksdepartementet (UDI) ber nå Justis- og beredskapsdepartementet om muligheten til å kunne tvangsteste asylsøkere for tuberkulose. Årsaken skal være at UDI mistenker mange asylsøkere nekter å la seg teste for å bli værende på Refstad transittmottak i Oslo.

Alle som søker asyl i Norge blir midlertidig bosatt på Refstad transittmottak, før de blir tildelt plass på et annet mottak et sted i landet. Alle asylsøkere er pliktig å gjennomføre en tuberkulosetest 14 dager etter de har ankommet Norge, og vil ikke bli tildelt plass på et annet mottak før de har gjennomført testen.

UDI mistenker at personene som nekter å gjennomføre testen tilhører kriminelle miljøer som livnærer seg av å selge narkotika i hovedstaden, og derfor ønsker å bli værende i Oslo for å fortsette sin virksomhet.

Ifølge UDI skal mange av de som har nektet å gjennomføre testen kommet fra land med stor utbredelse av tuberkulose, som Marokko, Algerie og Nigeria.

Kilde:

Asylsøkere nekter å la seg teste for å kunne selge dop