Hjem Nyheter Utenriks Nesten 400 jenter utnyttet av innvandrergjenger i England

Nesten 400 jenter utnyttet av innvandrergjenger i England

 ENGLAND  I 2013 ble syv innvandrere dømt for å ha dopet ned og voldtatt unge jenter i Oxford. Ny etterforskning viser at dette bare er toppen av isfjellet.

Oxford-rape-640x402

Nesten 400 unge mennesker, flest jenter, har under en periode på 15 år blitt utsatt for seksuelt misbruk, voldtekt og trafficking av innvandrergjenger i Oxford. Dette viser en ny rapport fra Oxford safeguarding children board som ble publisert i dag.

Støttegruppen startet å arbeide med rapporten i 2013 etter syv innvandrere ble dømt for å ha dopet ned og voldtatt seks unge jenter mellom elleve og tolv år under en syvårsperiode. Ifølge rapporten har langt flere – hele 370 unge mennesker – blitt utsatt for innvandrergjenger i perioden 1999–2014.

Gruppen anklager nå politimyndighetene og barnevernet for å ikke ha tatt opplysningene fra de 370 på alvor.

Rapportens forfatter, Maggie Blyth, har oppfordret regjeringen til å undersøke hvorfor gjengene som har utnyttet barn i Rochdale, Rotherham, Derby, Bristol og Oxfordshire, i hovedsak består av personer med pakistansk og/eller arabisk opphav.

En innsatt kilde forteller til den britiske avisen The Guardian at man kan se lignende saker over alt, men at myndighetene legger lokk på det.

– Om du tror at du ikke har lignende problemer i din by, har du ikke sett nøye nok etter.

Les også:
Funnet skyldig i å ha dopet ned og utnyttet unge jenter til prostitusjon

Kilder:
Serious case review slams police failure in serial abuse of Oxford girls
Professionals blamed Oxfordshire girls for their sexual abuse, report finds