Hjem Nyheter Utenriks Netanyahu løy for å starte krig mot Iran

Netanyahu løy for å starte krig mot Iran

 ISRAEL/IRAN  På et FN-møte i 2012 advarte Benjamin Netanyahu om at Iran snart kunne produsere atomvåpen. En gigantisk løgn, ifølge den israelske etterretningstjenestens egne dokumenter.

Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu

Det var under en tale i FN-bygningen i New York i 2012 at Israels statsminister Benjamin Netanyahu kom med påstandene. Med et stort bilde av en bombe, uttalte han at Iran kun var ett år unna å kunne produsere atomvåpen. Dette brukte han så til å hetse til krig mot Iran. Netanyahu uttalte blant annet at «verden måtte reagere for å stoppe iranerne».

Hemmelighetsstemplede dokumenter fra Mossad viser nå at Netanyahu løy. Ifølge dokumentene skal Mossad ha konkludert med at Iran «ikke gjennomførte aktiviteter som var nødvendig for å produsere atomvåpen».

Nils A. Butenschøn, Midtøsten-ekspert og professor ved Norsk senter for menneskerettigheter, mener Netanyahu kommer med sterke utfall i israelsk og internasjonale for å vise at Israel har «farlige fiender i omgivelsene rundt» for å få støtte i Israel og i den amerikanske kongressen.

Sitter på hundrevis av saksmapper

Det er Al Jazeera som har fått tak i hundrevis av hemmelighetsstemplede saksmapper fra blant annet etterretningsorganisasjonene Mossad (Israel), CIA (USA), MI6 (Storbritannia) og FSB (Russland). Sammen med britiske The Guardian vil de publisere flere saker med grunnlag i de hemmelighetsstemplede dokumentene. Blant annet vil dette omhandle den såkalte krigen mot terror.

Kilde:
Her sier Netanyahu at Iran er ett år unna en atombombe