Hjem Nyheter Netanyahu tar tilbake makten over Israel

Netanyahu tar tilbake makten over Israel

SIONISME Etter torsdagens israelske ekstravalg står det klart at korrupsjonsanklagede Benjamin Netanyahu igjen kommer til å danne regjering. Koalisjonen bak den jødiske krigsforbryteren får 64 av 120 plasser i Knesset.

Benjamin Netanyahu. Foto: Kmu.gov.ua, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons.

Israels statsminister Yair Lapid har anerkjent nederlaget i torsdagens israelske parlamentsvalg, som er det fjerde på bare fem år. Rivalen Benjamin Netanyahu ser altså ut til å gjøre comeback som statsminister for den sionistiske okkupasjonsstaten da hans koalisjon får 64 av Knessets 120 plasser.

Netanyahu har 15 års erfaring som Israels statsminister, men ble tvunget bort i mai da Lapid og Naftali Bennett skapte en usannsynlig koalisjon bestående av ekstremsionistiske partier og arabiske koalisjoner for å tvinge bort den korrupsjonsanklagede Netanyahu fra makten.

Takket være vidt skilte interesser i regjeringen, som på slutten ble ledet av Lapid, havnet dog Knesset i en deadlock som gjorde at et nyvalg var uunngåelig.

Tar makten med støtte fra kontroversielle jøder

Netanyahu og hans parti Likud tar tilbake makten over Israel takket være støtte fra ortodokse, og ifølge vestmedia «høyreekstreme» sionistpartier. Noen av disse partiene virker ha en konflikt med mer globalist-sinnet jødisk makt, som eksempelvis Tkuma, også kalt Det religiøse sionistpartiet, som ledes av Bezalel Smotrich, og Otzma Yehudit [Jødisk styrke] som ledes av Itamar Ben-Gvir.

Ifølge Times of Israel har flere land i vesten, inkludert USA, annonsert at deres samarbeid med departementer som ledes av slike politikere vil bli begrenset.

Den USA-baserte jødisk makt-gruppen ADL har gratulert Netanyahu med seieren, men mener at politikere som Smotrich og Ben-Gvir kan komme til å «skade Israels anseende globalt» ettersom de «har en lang historie av rasistisk, antiarabisk, homofobisk og annen hatsk oppførsel».

ADL forsikrer at de ikke kommer til å vike seg fra å kritisere den israelske regjeringens utspill og politikk om den er «homofobisk» eller «antidemokratisk», skriver Times of Israel. ADL uroes spesielt over at disse ekstremsionistiske politikerne risikerer å «påvirke [Israels] stilling, også blant landets sterkeste tilhengere».

Den israelsk ekstremsionisten Itamar Ben-Gvir er ingen favoritt blant den globalistiske grenen i jødisk makt-bevegelsen.
Foto: Guy Butavia, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons.

USAs ambassadør til Israel Tom Nides har dog allerede rakt ut en hånd til Netanyahu og sagt at han ser frem til å «jobbe sammen for å opprettholde det ubrytelige båndet» mellom USA og Israel.

Venstrejøder går tilbake

At ekstremsionistiske og ortodokse politiske partier er på fremmarsj i Israel på bekostning av de mer venstrevridde og liberale partiene som en gang dominerte landet er en tydelig trend. Venstrepartiet Meretz kom eksempelvis under sperregrensen og blir uten representasjon i Knesset.

Hadash-Ta’al, som er en koalisjon av israelske kommunister og arabere, får kun fem plasser i Knesset til sammen. En av koalisjonens representanter beskriver valgresultatet som «skremmende» og mener at Israel nå kommer til å styres av «høyreekstremister» som ikke viker seg fra å bruke «vold, vill oppvigling og dyp rasisme», skriver RT.

Det israelske arbeiderpartiet, som frem til 1977 var partiet som dominerte israelsk politikk, får kun fire plasser i Knesset. Partilederen Merav Michaeli sier i en uttalelse at hun tenker «kjempe i opposisjon mot en koalisjon som har flere tiltaler mot seg enn kvinnelige representanter».

Samtidig får Michaeli hard kritikk internt for å ha nektet å danne koalisjon med Meretz under valget, noe som hadde reddet venstrepartiet fra å havne utenfor parlamentet.