Hjem Nyheter Netanyahu vender Trump ryggen

Netanyahu vender Trump ryggen

0

JØDISK MAKT For kort tid siden ga Netanyahu sin støtte og takknemlighet til Donald Trump. Nå hyller Israels statsminister i stedet utfordreren Biden, som han utnevner til «vinner».

Helt imot vanlig praksis bød Israels statsminister Benjamin Netanyahu den 3. mars 2015 inn seg selv for å holde tale i den amerikanske kongressen, noe som kun gjøres av Amerikas ledere. Han fikk mer stående applauser og mer jubel enn noen amerikansk president i historien. President Barack Obama var ikke tilstede.

Til tross for president Donald Trumps massive støtte til den jødiske staten og hyllesten fra Israels lederskap – inklusivt statsministeren, forlates den amerikanske presidenten nå i stikken av sine tidligere allierte.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu forsikret på tirsdag at for han «er det ingen forskjell om USA har en republikansk eller en demokratisk administrasjon».

I talen til det israelske parlamentet Knesset fortsatte han:

Det jeg ser foran mine øyne er ikke demokrater og ikke republikanere, det er bare staten Israel.

Jeg er fast bestemt på å stå bakom de interessene som er avgjørende for vår fremtid og vår eksistens, og slik skal jeg fortsette også med den kommende amerikanske administrasjonen.

Netanyahu, som frem til nå har stått det republikanske lederskapet nære, takket Donald Trump for «hans støtte under sitt presidentskap», under en tale før en avstemming som ratifiserte landets fredsavtale med Bahrain.

Med varme ord gratulerte Netanyahu deretter Joe Biden med hans «seier i presidentvalget».

I talen hyllet han også det faktum at Biden er forpliktet til å støtte fredsavtalene mellom Israel og to arabiske naboland, som Trump-administrasjonen hjalp til med.

Han nevnte imidlertid ikke noe om atomavtalen mellom USA og Iran, noe mange politiske analytikere tror Biden vil gjenoppta.

«Jeg og Joe Biden står hverandre nære»

Netanyahu skal også ha fortalt at han har delt to «uforglemmelige› øyeblikk med Biden – en samtale etter at Netanyahus far døde i 2012, samt en samtale etter at Bidens sønn døde i 2015.

Avisen Jewish Telegraphic Agency (JTA) hevder at Biden som visepresident under Barack Obama forsøkte å forbedre de diplomatiske relasjonene mellom USA og Israel:

Da den forrige presidenten Barack Obamas relasjon med Netanyahu var anstrengt, forsøkte Biden som visepresident å bygge broer mellom de to ledernes diplomatiske lag.

Nordfront har tidligere rapportert om CNNs opplysninger om at Donald Trumps svigersønn og sjefsrådgiver – jøden Jared Kushner – samt Donalds kone Melania Trump, har gitt Donald rådet om å erkjenne seg beseiret i valget.

Les også:
Kinesisk valgobservatør bevitner valgfusk i Michigan: «Hva for slags valg er dette?»
Benfords lov kan bevise omfattende valgfusk i USA
Ekstremt ujevnte antall stemmer mellom Trump og Biden i D.C. – spørsmålet om valgfusk debatteres i USA
Trump saksøker flere delstater – krever omtelling i Wisconsin
Hillary Clinton til Joe Biden: «Erkjenn ikke valgtap under noen omstendigheter»