Hjem Nyheter Globalt Netflix legger seg flat etter å ha LHBTQ-tagget serie om homofil seriemorder

Netflix legger seg flat etter å ha LHBTQ-tagget serie om homofil seriemorder

KULTUR Netflix sin nye serie om den homofile seriemorderen Jefferey Dahmer ble tagget med «lhbtq». Men etter massiv kritikk fra homolobbyen, legger strømmegiganten seg nå flat.

Forgrunn: Jeffrey Dahmers arrestasjonsbilde. Bakgrunn: Netflix. Foto: Milwaukee Police Department / quotecatalog.com (CC BY 2.0).

I Netflix sin nye serie «Monster: The Jeffrey Dahmer story» kan du følge historien om den homoseksuelle seriemorderen Jeffery Dahmer, som myrdet 17 gutter og menn mellom 1978 og 1991. Hans brutale drap var seksuelt motivert og involverte til tider både kannibalisme og nekrofili.

At Netflix tagget serien om den seksuelt avvikende Dahmer med «LHBTQ» falt imidlertid ikke i god jord hos homolobbyen, som kun ønsker at dette skal gjøres i serier der seksuelle avvik trekkes frem som noe positivt.

På Twitter skal et antall brukere ha kritisert Netflix og blant annet skrevet at de ikke «erkjenner» at historien om Dahmer skulle være en LHBTQ-historie.

«At Jeffrey Dahmer fikk LHBTQ-taggen på Netflix er en hatkriminalitet» skriver for eksempel en bruker, ifølge Daily Mail. En annen sier at «det er ikke den representasjonen vi ønsker».

Noen var dog mer positive og mener at serien er en «viktig del av LHBTQ-historien», fordi Dahmer var homofil og hans ofre ofte homoseksuelle. En bruker mener at serien er et bevis på hvor mye Dahmer «kom unna med», til tross for at den homoseksuelle seriemorderen ble dømt til seksten livstidsdommer for sine forbrytelser og døde i fengsel etter å ha blitt brutalt slått av en medfange.