Hjem Nyheter Norden «Netthetsgranskeren» saksøker Joakim Lamotte for grov ærekrenkelse

«Netthetsgranskeren» saksøker Joakim Lamotte for grov ærekrenkelse

4

YTRINGSFRIHET Tomas Åberg, kjent som «Netthetsgranskeren», saksøker nå journalisten Joakim Lamotte for grov ærekrenkelse. Lamotte har i Facebook-innlegg kalt Åberg – som har fått forbud mot dyrehold etter å ha latt dyr sulte i hjel på sin gård – for «dyreplager». Lamotte har også fortalt om forbudet.

Dyreplageren Tomas Åberg (skjermdump: Youtube)

Den beryktede dyreplageren Tomas Åberg, kjent som «Netthetsgranskeren» [Svensk: Näthatsgranskaren], saksøker nå journalisten Joakim Lamotte for grov ærekrenkelse, skriver Fria Tider.

Årsaken er at Lamotte i en rekke Facebook-innlegg har kalt Åberg for dyreplager og fortalt om at Åberg har fått forbud mot dyrehold grunnet grov dyremishandling.

Åberg, som fikk forbud mot dyrehold i 2013 etter å ha latt dyr sulte i hjel uten mat og vann på sin gård, krever nå 70 000 kroner i erstatning fra Lamotte.

I søksmålet til Göteborg tingrett står det: «Lovbruddene bør bedømmes som grove ettersom opplysningene inneholder særskilt alvorlige påstander, dels publisert på internett, dels spredd til et uhørt stort antall personer samt et stort antall hvor opplysningene var av en karakter hvor de kunne forventes å medføre alvorlig skade».

Åberg har tidligere saksøkt personer som har delt Lamottes innlegg for ærekrenkelse. En kvinne ble i januar dømt til å betale 10 000 kroner for ærekrenkelse av Göteborg tingrett på tross av at opplysningene om Åbergs forbud mot dyrehold stemmer. Dette da Åberg, som er velkjent i rollen som «netthetsgransker», ifølge tingrettens bedømming ikke er en «offentlig person».

Deretter truet Åberg med å gå videre og saksøke flere privatpersoner om ikke Lamotte fant seg i å betalte 100 000 kroner til en feministorganisasjon.

Den statsfinansierte «Netthetsgranskeren» – som har fått millionbidrag fra myndigheten MUCF for sin masserapportering av ulikttenkende, startet senere en innsamling for å straffeforfølge Lamotte, som nå blir implementert.

4
Delta i debatten

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
TordHaraldssonLine JohanssenRonny Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Ronny
Ronny

Haha!! Blir jo som om NRK/ARK «spesialisten» Lars (Dynamittharry) Gule skulle saksøke folk og alternative medier for å påpeke at han er en misslykka terrorist. Joakim Lamotte synes jeg ved et par anledninger har overdrevet sin kritikk mot DNM, men det forandrer ikke alle de gode unike sakene han har satt lys på i det totalt voldtatte landet Sverige. Her støtter jeg han fullt ut mot denne kvalme hyklerske dyreplageren Tomas Åberg.

Line Johanssen
Line Johanssen

Er man dømt for dyreplageri, så er man vel en dyreplager.

Haraldsson
Haraldsson

For en hykler.

Tord
Tord

Dyremishandlere skulle blitt ordentlig mishandlet