Hjem Nyheter New Jersey klassifiserer Antifa som en terrororganisasjon

New Jersey klassifiserer Antifa som en terrororganisasjon

TERRORISME Delstaten New Jersey i USA har nå oppført den voldelige venstreekstreme organisasjonen Antifa på sine lister over terrororganisasjoner.

Delstaten New Jersey skal nå ha ført Antifa (Antifascistisk Aksjon) inn i rekken over terrororganisasjoner. Dette kommer som følge av at Antifa har stått bak en rekke særdeles voldelige opptøyer og grove angrep på meningsmotstandere og politi, hvilket i noen tilfeller har ført til permanente skader og død.

På sin hjemmeside nevnes også andre metoder Antifa har benyttet seg av i et forsøk på å skremme sine meningsmotstandere. Her nevnes blant annet hærverk på eiendom og uthenging av meningsmotstandere, såkalt doxing, noe dagens etablerte medier også har begynt å benytte seg av mot politiske dissidenter. «Doxing» forklares som en metode der man henger ut en politisk motstander, og da gjerne med privat og sensitiv informasjon om vedkomne, for å på den måte gjøre det lettere for venstreekstremister å lete dem opp og utsette dem for vold, trusler og hærverk.

Magasinet Politico tar opp flere eksempler der Antifa har gått til angrep på fredelige demonstrasjoner og skapt voldelige opptøyer. Her nevnes for eksempel et angrep mot en anti-marxistisk demonstrasjon.

Den seneste tiden har Antifa også gått til angrep på minnesmerker og i noen tilfeller forårsaket permanent skade på disse. Dette, sammen med Antifas øvrige virksomhet, har vakt stort sinne blant de patriotiske amerikanere, hvilket ledet til en underskriftskampanje der man krevde at Donald Trump klassifiserte Antifa som en terrororganisasjon.

Kilde:
New Jersey listar Antifa som en inhemsk terroristorganisation