Hjem Nyheter Norge New York Times: Norsk par flyktet fra innvandrertette Mortensrud

New York Times: Norsk par flyktet fra innvandrertette Mortensrud

MASSEINNVANDRING: Lise og Kjetil Ulvestrand, som så seg nødt til å flytte fra Mortensrud i Oslo på grunn av stedets høye innvandrertetthet, er intervjuet i New York Times.

Paret kom til bydelen sør i Oslo i 2005. Etter hvert som antallet innvandrere økte og andre nordmenn flyttet ut, ble Lise Ulvestrand bekymret for barna sine, uttaler hun til den amerikanske avisen. Med dette målbærer hun et kjent fenomen i Norge: Innvandringen fører til at nordmenn blir migranter i eget land.

Ifølge Lise Ulvestrand mistet barna sine venner, særskilt ved fem, seksårsalderen, da stadig flere av deres etniske norske venner flyttet derifra. Utfordringer ved skolen på Mortensrud og ønsket om et stabilt oppvekstmiljø for sine barn var blant årsakene til at de flyttet.

Paret Ulvestrand støtter venstresiden i norsk politikk, og Lise Ulvestrand har arbeidet med utvikling i Sør-Amerika og drevet med sosialarbeid overfor innvandrere i Norge. Hun sier hun er komfortabel med forskjellige kulturer og med å omgås utlendinger. Å bli boende på Mortensrud var like fullt uholdbart.

Kilde:
Amid debate on Migrants, Norway Party Comes to Fore