Hjem Nyheter New Zealand sensurerer internett etter moskéskytinger

New Zealand sensurerer internett etter moskéskytinger

3

SENSUR 4chan og andre nettsider forbundet med systemkritiske ideer har blitt blokkert på New Zealand etter fredagens moskéangrep. Blokkeringen har skjedd via internettleverandørene og det er uklart om det ligger et politisk direktiv bak.

«The URL has been blocked for secutiry reasons.» møter en newzealandsk Twitterbruker når han forsøker å besøke 4chan.org.

I kjølvannet av fredagens angrep på New Zealand, hvor den antatte fascistiske australieren Brenton Tarrant drepte 49 og skadet oppimot hundre personer i to moskéangrep, har det newzealandske regimet lovet å iverksette tiltalt mot såkalt høyreekstremistisk hat.

I løpet av lørdagen har newzealendere på sosiale medier og diverse forum rapportert at nettsider som 4chan, 8chan, Liveleak, Kiwifarms og archive.is ikke er mulig å nå. I stedet møtes man av en melding om at «URL-en er blokkert av sikkerhetsgrunner».

Tarrant brukte under angrepet flere symboler og uttrykk som kan spores tilbake til systemkritisk internettkultur på nettsider som 4chan og 8chan. Han spilte også musikk under angrepet som er populær på denne typen av forum.

Blokkeringen virker å ha skjedd via internettleverandører, opplyser vår søsterside Nordfront, som har forsøkt å besøke nevnte nettsider med newzealandsk IP-adresse.

Den newzealandske internettleverandøren Spark bekrefter også at de har blokkert visse utenlandske nettsider, men mener at det var et frivillig initiativ.

– Etter den tragiske hendelsen i Christchurch i går ettermiddag har Spark, sammen med andre newzealandske brebåndsleverandører, stengt av tilgangen til et antall utenlandske nettsider som har tilgjengeliggjort direktesendingen som ble spilt inn av den mistenkte, sier en talsmann for foretaket til New Zealand Herald.

Hun mener at de også kommer til å øke internettsensuren.

– Vi fortsetter å proaktivt forsøke å stenge ned flere nettsider som har tilgjengeliggjort de opprørende bildene, og der det er mulig forhandle med nettsiders eiere slik at disse kan stenge ned innholdet. Hvis det krenkende innholdet fjernes vil vi gjenopprette tilgangen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Steinar
Steinar
2 år siden

6 millioner muslimske terrorangrep, …og myndighetene oppmaner til kjærlighet og forsoning med muslimer.

Ett «høyreekstremt» terrorangrep, som følge av en rekke muslimske terrorangrep, og myndighetene oppmaner til hat og kamp mot «høyreekstremisme».

Kan det bli tydeligere?

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

Shut it down, er jødens og shabbos goyims svar på «høyreekstremisme». Og nå vil kiwienes «statsminister» innføre nye våpenlover, som ganske sikkert vil frata vanlige hvite mennesker deres rett til å bære våpen til egen beskyttelse. Dessverre vil ethvert terroranslag begått av fortvilte og forvillede hvite føre til det samme; innsnevring av rettigheter og sensur, i ulike former. Individuelle terrorhandlinger er kontraproduktive, selv om de kan forstås på psykologisk grunnlag.