Hjem Nyheter Nigel Farage peker ut den jødiske lobbyen: «De har umåtelig stor makt...

Nigel Farage peker ut den jødiske lobbyen: «De har umåtelig stor makt i USA»

JØDISK MAKT Den tidligere UKIP-lederen Nigel Farage har havnet i blåsvær etter å ha pekt ut den jødiske lobbyen i USA. «Det finnes rundt seks millioner jøder i USA, men deres innflytelse er enorm», skal Farage blant annet ha sagt.

Nigel Farage er tidligere leder for det EU- og innvandringskritiske United Kingdom Independence Party (UKIP) og har siden 1999 representert partiet i EU-parlamentet.

Farage har gjort seg kjent som en eksentrisk agitator i Brussel og en ivrig talsmann for å få Storbritannia ut av EU. Siden det amerikanske presidentvalget forrige år har han også blitt pekt ut som en nær alliert til USAs president Donald Trump.

Det var også i egenskap av Trump-kjenner som han i det engelske radioprogrammet LBC sist mandag svarte på spørsmål fra lytterne omkring den påståtte russiske innblanding i presidentvalget. En av innringerne spurte da Farage om hvorfor jødiske og israelske lobbygrupper, slik som AIPAC, ikke er i søkelyset for sin sterke innflytelse over amerikansk politikk.

— Det er omtrent seks millioner jøder bosatt i USA, som en prosentandel er de en ganske liten gruppe. Men når det kommer til deres innflytelse, er den ganske enorm, ble Farages svar.

Farage henviste til anklagene om russisk innblanding i presidentvalget og mener at det er svært rart at bare russisk lobbyvirksomhet anses som kriminelt.

— Det finnes andre veldig mektige utenlandske lobbygrupper i USA og den jødiske lobbyen med deres tilknytning til den israelske regjering er en av disse sterke røster, konstaterte Farage.

For å åpent ha diskutert den jødiske lobbyismen i USA og svart på innringernes spørsmål har Farage nå havnet i blåsvær der han anklages for å ha spredt «antisemittisme» og «konspirasjonsteorier».

Farages medvirkning i LBCs radioprogram skyldes at en amerikansk føderal domstol leverte inn en 12-punkts siktelse mot Trumps tidligere kampanjesjef Paul Manafort og hans høyre hånd Richard Gates, der de anklages for uforholdsmessige kontakter med Russland. Skyldpunktene inkluderer «samspill mot nasjonen» og hvitvasking av penger, skriver The Hill.

Lytt til deler av Nigel Farage uttalelse om den jødiske lobbyen nedenfor:

Kilde:
Nigel Farage pekar ut judisk lobby: »De har oproportionerligt mycket makt i USA»