Hjem Nyheter Nigeriansk mann nesten drept av opprørt folkemasse – var anklaget for voodoo

Nigeriansk mann nesten drept av opprørt folkemasse – var anklaget for voodoo

NIGERIA En mann i Nigeria kom så vidt unna med livet i behold etter å ha blitt jaget av en sint mobb. Årsaken skal ha vært at han var mistenkt for å ha forvandlet en person til en geit.

Illustrasjonsbilde. Foto: CC0 Public Domain.
Illustrasjonsbilde. Foto: CC0 Public Domain.

En 36 år gammel mann i Nigeria ble nylig angrepet av en opprørt folkemasse og kom så vidt unna med livet i behold. Hendelsen fant sted i landsbyen Rukpoku i søndre Nigeria. Årsaken til angrepet skal ha vært at mannen ble anklaget for å drive med voodoo.

Den 36 år gamle mannen hadde tiden før angrepet blitt sett forfulgt av en svart geit, og av en eller annen grunn ble det fattet mistanke om at geiten faktisk var et menneske som mannen hadde forvandlet til geit ved hjelp av voodoo. Dette førte til at en opprørt folkemasse angrep mannen og slo ham bevisstløs. Det kunne ha endt mye verre om ikke politiet hadde kommet til stedet og stoppet angrepet.

– Da jeg var på vei hjemmefra la jeg merke til at geiten min fulgte etter meg. Den følger ofte etter meg når jeg går ut fordi jeg ofte kjøper kaker til den, men denne gangen ville jeg ikke at den skulle følge meg, så jeg bestemte meg for å prøve å løpe bort fra den. Geita heter Remember, opplyser mannen til Daily Post.

Det har tidligere blitt rapportert i nigeriansk media om forvirrede mennesker som hevder at en gruppe mennesker skal ha forvandlet en kvinne til en geit i et slags ritual. Den lokale politisjefen uttalte da til Daily Mail at de tar anklagen seriøst og er fast bestemt på å løse saken.