Hjem Nyheter Norden Nils Funcke kritiserer den svenske regjeringens forbudsiver

Nils Funcke kritiserer den svenske regjeringens forbudsiver

1

SVERIGE Den svenske regjeringens planer om å avskaffe blant annet organisasjonsfriheten får nå kritikk av Nils Funcke.

Nils Funcke. Foto: Arild Vågen (CC BY-SA 3.0)

På onsdag annonserte justisminister Morgan Johansson at den svenske regjeringen kommer til å gå videre med arbeidet med å forby såkalte rasistiske organisasjoner. Blant «verktøyene» Johansson etterlyste for å få disse organisasjonene bort fra samfunnet, sammen med «rasister» som sprer «hat og trusler» på internett, var avskaffing av demonstrasjonsfriheten og forbud for «rasistiske organisasjoner» å eie eiendom og drive aviser.

Johanssons forslag får dog kritikk; nå fra ytringsfrihetsdebattøren Nils Funcke:

– Dette innskrenker de grunnleggende fri- og rettighetene i form av demonstrasjonsfriheten, møtesfriheten, foreningsfriheten og ytringsfriheten. Det finnes ingen grunn til å utvide et forbud til å gjelde organisasjoner ettersom mange av handlingene som hvit makt-bevegelser bedriver allerede i dag er straffbare, sier Funcke, som virker tror at deler av de «rasistiske» organisasjonenes virksomhet er kriminell.

En av riskene Funcke ser med slik lovgivning er at den kan anvendes vilkårlig, hvilket allerede er tilfellet med loven om «hets mot folkegruppe» gjennom at domstolene godtar såkalt tolkningsfakta, spesielt da begrepet «rasisme» er vagt.

1
Delta i debatten

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Roar Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Roar
Roar

Bra noen tør å sette ned foten mot det diktatur som nå former seg, men han kunne da spart seg for å selv spille på dette løgnaktige narrativet om såkalt kriminell virksomhet. Det er forskjell på det å være kriminell vs det å bli kriminalisert av et kriminelt system.