Hjem Nyheter Norge Nobel-vert og reisefølge stoppet for tyveri

Nobel-vert og reisefølge stoppet for tyveri

«Sex og singelliv»-skuespiller Sarah Jessica Parker har fått oppmerksomhet for to ting i forbindelse med sitt virke som Nobel-vertinne ved Nobelkonserten. Det ene er antrekket under konserten. Det andre er tyveri-episoden dagen derpå.

Hollywood-skuespilleren åpnet Nobel-konserten i bar mage-kjole med splitt på begge sider nederst. «Å vise en liten glipe av magen er en av de heteste trendene denne sesongen» kommenterer minMote-ansvarlig Sonia Huanca Vold.

Men det Nobel-verten kanskje har fått mest oppmerksomhet for, er at hun, samt hennes reisefølge, i dag ble stoppet på Gardemoen flyplass etter at «en kvinne» blant disse ble avslørt i nasking. Dette dagen etter at Parker sto på scenen foran ca hundre millioner TV-seere som vertinne under Nobelkonserten i Oslo Spektrum.

Kongelig-dansefryd
Nobelkonserten: Prinsesse Mette Marit danser til Seal. Hennes sønn Marius, gledet seg mest til å se Ne-Yo.

Tyveriet forekom på en dyr og eksklusiv motebutikk i avdeling utland på flyplassen. Naskeren ble oppdaget og anmeldt av tilfeldige kunder i butikken. Kvinnen ble pågrepet i avgangshallen like etter passkontrollen. Da hennes bagasje ble ransaket, fant man stjålne verdier. Hun kom unna med en liten bot.

Parker skulle ta et fly til New York 11.15, men flyet ble forsinket. Flykapteinen kom ut i hallen for å høre hva som forsinket flyet. Det var altså denne naske-episoden som medførte at flyets avgang ble utsatt, og visstnok forsinket med en time.

Direktør for Travel Retail Norway, Håkon Fjell Hansen, ønsker ikke å gå inn i enkeltepisoden. Om denne har han kun følgende kommentar: «Vi følger lovverket og behandler alle likt.» Politiadvokat Jon Letnes stod for bøteleggelsen og uttaler følgende til Dagbladet: «Det er sånn som skjer. Det ligger ikke noen dramatikk i det». Pressesjef på Oslo Lufthavn kjenner angivelig ikke til episoden.

Nettstedet TMZ skriver at det var en ansatt i det norske Nobel-systemet som ble tatt for tyveri. Dette benekter pressetalsmann for Nobelpriskonserten, Dag Hvaring.