Hjem Nyheter Norge Nobelkonsert 2012

Nobelkonsert 2012

Nobelkonserten ble arrangert i går kveld av Nobelkomiteen og ble produsert av Monster. «Sex og singelliv»-skuespiller Sarah Jessica Parker, ledet fredspriskonserten.
Hun droppet Nobelmiddagen igår og spiste heller kebab på et gatekjøkken i Oslo.
Til seher.no sier hun at hun var «trollbundet» av den norske hovedstaden.

På Nobelkonsertens artistliste finner vi artister som Ne-Yo, Seal, Karpe Diem, Fanfare Ciocarlia, Kylie Minogue, Jennifer Hudson og Laleh Pourkarim.

Seal avbildet med sin ekskone Heidi Klum
Seal avbildet med sin ekskone Heidi Klum

Ettersom EU har fått fredsprisen dette året, mener Robert Hoftun Gjerstad, musikkjournalist i Aftenposten, at det hadde vært mer logisk å satse mot de største, europeiske artistene. Grunnen til at de ikke har gjort dette, forklarer han med at de skal lage en internasjonal produksjon og at man derfor må «velge litt mer etter Hollywood-stilen, der sånne som Kylie passer inn.»

Redaktør for musikkmagasin og journalist i Bergens Tidende, Eirik Kydland, ser for seg at valget av artister kan vise «hvordan musikk, politikk og engasjement kan henge sammen».

Karpe Diem
Karpe Diem

Den norsk-indisk-egyptiske rappegruppa Karpe Diem har tidligere vekket oppsikt ved å oppfordre til drap på politiske meningsmotstandere i sine sangtekster. Et eksempel er låta hvor noe av teksten går som følger: «Jeg har fyrstikker (…) og en kanne bensin. La meg tenne på en FpU-kar». Et annet eksempel er hvor Karpe Diem oppfordret til drap på tidligere Frp-politiker Carl I. Hagen. I singelen »Toyota’n til Magdi» synger gruppa om oralsex med Stortingets yngste representant, Mette Hanekamhaug fra Frp. Karpe Diem opptredte på Nasjonal Minnesseremoni 22. juli i Oslo spektrum. Rappegruppa har blitt tildelt Bendiksprisen av Kulturdepartementet.

Artisten Ne-Yo skal ha blitt avslørt i å ha ligget med en 16 årig prostituert. Han har også vært utro mot sin gravide kone.
Odd Arvid Strømstad i Eyeworks Dinamo, som produserer Nobelkonserten, kaller arrangementet en «stor suksess». På spørsmål vedrørende artistvalget, svarer han til NRK at de lager dette «for et internasjonalt TV-publikum, ikke for et nisjepublikum» og at underholdningsprogrammet er «basert på et alvorlig tema.» Odd er også showskaper i produksjonsselskapet som lager Melodi Grand Prix og Nobelkonserten og Spellemannprisen for TV2.

TV-sendingen av Nobelkonserten har i de siste årene falt i oppslutning.

Kilder:
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/rogaland/1.8275666
http://www.side2.no/underholdning/article3444482.ece