Hjem Nyheter – Noen land vil utrydde sin egen befolkning

– Noen land vil utrydde sin egen befolkning

RUSSLAND Torsdag holdt Vladimir Putin en landsomfattende tale i det russiske parlamentet. Den russiske presidenten gikk til hardt angrep på både NATO og Vestens dekadanse.

President Vladimir Putin holder sin årlige tale til den russiske føderasjonens føderale forsamling med gjester.
Foto: Sputnik.

Torsdag holdt Russlands president Vladimir Putin sin årlige tale til Den russiske føderasjonens føderasjonsforsamling, som består av de to kamrene i det russiske parlamentet: Føderasjonsrådet og Statsdumaen.

Til stede, ifølge RT, var også alle representanter for den russiske regjeringen, regionale og religiøse ledere, representanter for de væpnede styrkene, inkludert soldater som kjempet i Ukraina, og utenlandske diplomater.

Putin innledet talen med å kommentere den spesielle militæroperasjonen i Ukraina, som ifølge presidenten har styrket landets militære potensial «mangfoldig».

– Våre enheter står fast ved initiativet. De rykker jevnt og trutt frem i en rekke operasjonelle retninger og frigjør territorier, sa Putin.

– Det var ikke vi som startet krigen i Donbass, men vi vil gjøre alt vi kan for å få slutt på den, for å utrydde nazistene.

NATOs nordiske ekspansjon, der Sverige snart blir krigsalliansens 32. medlemsland, ble også kommentert av Putin, som påpekte at alle trusler mot Russland vil bli møtt. Han kommenterte også det siste utspillet fra den franske presidenten Emmanuel Macron, som uttrykte at det ikke er mulig å utelukke europeiske tropper i Ukraina for å «gjøre alt for at Russland ikke skal vinne».

– Russlands motstandere må huske at landet har våpen som også kan treffe mål på deres territorium, advarte Putin

– Alt de kommer opp med nå, som de truer hele verden med, alt dette er egentlig en trussel om en konflikt der atomvåpen blir brukt og dermed ødeleggelsen av sivilisasjonen. Forstår de ikke dette, eller hva?

At Russland har til hensikt å angripe Europa, er derimot bare løgn fra USA og EU, ifølge Putin.

– Vesten fremprovoserte konflikten i Ukraina, konflikter i Midtøsten og i andre regioner over hele verden, og de fortsetter å lyve. Nå påstår de helt skamløst at Russland tilsynelatende har intensjoner om å angripe Europa. Vi som er her vet selvfølgelig at dette er fullstendig tull.

Putin avviser også USAs advarsel om at Russland har til hensikt å utplassere atomvåpen i verdensrommet som «desinformasjon» med sikte på å tvinge Russland til forhandlinger på amerikanske vilkår.

Når det gjelder økonomien, understreket Putin at Russland klarte seg mye bedre enn Vesten trodde da sanksjonene ble innført mot Moskva. I tillegg hevdet han at BRICS nå er en sterkere blokk økonomisk enn G7, og at dette er positivt for hele verden.

– Vi vil skape et nytt globalt finanssystem som er fritt for politiske agendaer, erklærte presidenten.

Økonomiske lettelser for store familier

Putin fremhevet også Russland som en motvekt mot et moralsk og demografisk forfall som sprer seg over deler av verden, og erklærte at landet «vil fortsette å bestemme sin egen vei og beskytte sine verdier». Mens en rekke land ifølge Putin ser ut til å ønske å føre en politikk som fører til utryddelse av befolkningen, gjelder ikke dette Russland, som i stedet for utryddelse «velger livet».

– Russland har vært og er en høyborg for tradisjonelle verdier, og dette valget deles av mennesker over hele verden, inkludert i Vesten, sa Putin

Ifølge presidenten vil store familier bli normen i Russland, og Putin erklærte at han har til hensikt å jobbe for en betydelig befolkningsvekst i Russland de neste seks årene. Putin vil blant annet at staten skal hjelpe familier med mer enn tre barn med å betale ned boliglån, samt gi småbarnsfamilier ekstra skattelette basert på antall barn.

– Familier med mange barn har mye å bekymre seg for, og foreldre i slike familier bør ha mer disponibel inntekt.

Den nye eliten

Oligarkene i Russland fikk også et kick av Putin, hvis popularitet i landet i stor grad er basert på det faktum at han gjorde opp med noen av milliardærene som tjente store formuer på Sovjetunionens fall.

– De som fylte lommene på 1990-tallet er definitivt ingen elite. Den sanne eliten er de som tjener Russland.

Den nye eliten, ifølge presidenten, er «krigere og arbeidere» som «ikke skryter av sine suksesser, men tar ansvar». Putin mener at de som kjemper i Ukraina i dag er de som bør styre landet i fremtiden fordi de har vist at de «ikke vil gi seg og ikke vil forråde dere».

Under talen valgte imidlertid ikke Putin å ta opp Transnistria, som onsdag sendte en formell forespørsel om hjelp til Russland. Vesten har fryktet at dette var første skritt mot en russisk annektering, ettersom den russiske invasjonen av Ukraina begynte med en lignende forespørsel fra folkerepublikkene Donetsk og Luhansk.