Hjem Nyheter Europa Nok en fengselsstraff for Ursula Haverbeck

Nok en fengselsstraff for Ursula Haverbeck

REPRESJON Historierevisjonisten Ursula Haverbeck (93) ble på fredag dømt til ett års fengsel for å ha påklaget en tidligere dom.

t.v. Ursula Haverbeck som ung i det nasjonalsosialistiske Tyskland, t.h. som eldre og utsatt for straffeforfølgelse for Holocaustfornektelse. Skjermbilder: Youtube

Den 93 år gamle tyske historierevisjonisten Ursula Haverbeck som vokste opp i det nasjonalsosialistiske velferdsriket Tyskland, har det seneste tiåret blitt kastet i fengsel flere ganger kun fordi hun har stilt spørsmål ved den offisielle historieskrivningen om at et såkalt «holocaust» skulle ha funnet sted.

Etter et arrangement i Berlin i 2017 ble hun dømt til seks måneders fengsel for å ha uttalt at noen jødeutryddelse aldri fant sted. Senest i 2020 ble hun dømt til nok et år i fengsel for å ha uttalt seg om dette i et intervju.

Nå venter ytterligere ett års fengsel for den eldre kvinnen da hun på fredag ble dømt for å ha påklaget sin tidligere dom, hvilket kan ses på som å bli tildelt livstidsdom i fengsel, tatt i betraktning hennes høye alder.