Hjem Nyheter Nok en fransk lærer rammet av flerkultur-terror

Nok en fransk lærer rammet av flerkultur-terror

FLERKULTUR En rektor i Frankrike avgår etter dødstrusler for påstått vold mot en elev.

Frankrikes nye statsminister, Gabriel Attal, en jøde [Skjermbilde: BBC News]

Det var i slutten av februar at rektoren på Maurice Ravel Lycée i Paris ba tre muslimske elever om å ta av deres religiøse hodeplagg, i tråd med fransk sekulær lov. Én av jentene nektet, og i tiden som fulgte anklaget hun læreren for å ha slått henne, skriver BBC.

Som følge av anklagen mottok rektoren dødstrusler på internett, og politiet begynte å patruljere skolen. Som følge av truslene har rektoren nå sagt opp sin posisjon.

Utdanningsminister Nicole Belloubet hadde tidligere gitt «garantier» for rektorens sikkerhet. Etterforskningen av hendelsen fant ingen bevis for at rektoren hadde slått eleven. To personer ble også arrestert for truslene, men deres identitet har ikke blitt offentliggjort.

– Regjeringen er ute av stand til å beskytte skolene våre, skrev Marine Le Pen fra Nasjonal samling på Twitter/X.

Nå har Frankrikes statsminister, den homoseksuelle jøden Gabriel Attal, gått ut og sagt at eleven skal tas til retten for falske anklager.

Frankrike har de siste årene hatt flere angrep på lærere fra rasefremmede. I oktober i fjor ble en tjetjener arrestert for et knivangrep på en skole, og i 2020 ble en lærer halshogd av en tjetjener etter å ha vis Muhammed-bilder til sine elever.