Hjem Nyheter Norden Nok et asylmottak satt i brann i Sverige

Nok et asylmottak satt i brann i Sverige

SVERIGE: Natt til tirsdag gikk ytterligere et asylmottak opp i flammer. På kort tid har fire mottak blitt satt i brann i nabolandet.

Det var Rosenkullens asylmottak i Munkedal kommune, sør for Strømstad, som brant ned natt til tirsdag. Politi og redningsvesen mottok melding om brannen ved 04-tiden, men da de kom frem kunne de raskt konstatere at bygningen ikke gikk å redde.

Ifølge sjef for Rosenkullens asylmottak, Mikael Hoppe, skal det ha vært uroligheter på mottaket kvelden før, og ekstra sikkerhetspersonal i form av vektere var derfor på plass.

– Det var bråk i går kveld, derfor hadde vi vektere over natten. Det var på kvelden, senere på natten brøt brannen ut, forteller Hoppe til Expressen.

Ifølge Hoppe så skal bråket ha oppstått blant beboerne på mottaket. Han forteller at situasjonen og stemningen på mottaket har vært svært anstrengt den siste tiden på grunn av den store tilstrømningen av nye beboere. Mandag kveld, da bråket oppstod, protesterte flere beboere mot at nye asylsøkere skulle ankomme.

– De som allerede bor her var misfornøyde med at flere personer kom. Det ble bråk, men ikke slagsmål.

Ukjent brannårsak
Anki Larsson ved politiet i Västra Götaland forteller at brannårsaken er enn så lenge ukjent, men utelukker at den skulle oppstått av naturlige årsaker.

– Den har ikke startet på en naturlig måte, forteller Larsson til Aftonbladet.

Fjerde brannen på kort tid
Nattens brann var den fjerde i rekken på kort tid. I forrige uke brant en brakkebygning for såkalte flyktningbarn i Arlöv, og i helgen en skole i Kånna i Småland, samt en en bygning i Onsala. Begge var tiltenkt å bli mottak for asylsøkere.

Hittil i år har hele 11 asylmottak brent ned i Sverige. I mange tilfeller er det mistanke om at brannene er påsatt.

Kilde:
Bråk vid asylboendet – timmar innan brand
Kallade in väktare – efter oroligheter