Hjem Nyheter Norden Nok et medlem av Centerpartiet avslørt som pedofil

Nok et medlem av Centerpartiet avslørt som pedofil

SVERIGE Den svenske Centerpolitikeren Leif Andersson, som er kaptein på K4 i Arvidsjaur, er avslørt av pedofiljegerne i Dumpen.se. Andersson er den siste i rekken av medlemmer fra Centerpartiet som har blitt avslørt å ha en seksuell interesse for barn.

Leif Andersson (C) er kaptein på K4 i Arvidsjaur og inntil nylig medlem av Arvidsjaurs kommunestyre.

Dumpen.se har publisert en artikkel der de konfronterer Leif Andersson, som inntil nylig satt i Arvidsjaurs kommunestyre for Centerpartiet (C). Andersson er også kaptein i Norrlands dragonregemente K4, en svensk hærenhet spesialisert på arktisk krigføring og spesialoperasjoner, og hadde avtalt et møte med det han trodde var en mindreårig jente på et hotell i Sundsvall. Dumpen.se har gjentatte ganger hatt lange samtaler med Andersson gjennom ulike kontoer siden 2022.

I chatten som gikk forut for møtet viste han stor interesse for at jenta hevdet å ha blitt misbrukt av onkelen da hun var veldig ung. En nervøs Andersson hadde en forseggjort plan om å smugle jenta inn på hotellet via garasjen, men der ventet i stedet Sara Nilsson og Patrik Sjöberg fra Dumpen.se.

Når Andersson blir konfrontert, innrømmer han raskt sine pedofile aktiviteter og fremstår som angerfull. Han bekymrer seg for hva familien, kollegene i Forsvaret og partifellene i Centerpartiet vil si og appellerer til Dumpen om ikke å «henge ham ut».

Nå er Andersson bedt om å forlate både Centerpartiet og alle sine oppdrag i Arvidsjaurs kommunestyre.

– Det kan ikke bortforklares hvilket formål han hadde da han forsøkte å kontakte de unge personene. Derfor valgte vi å snakke med ham i går. Hans tillit er oppbrukt, og vi ba ham om å fratre sine plikter. Det har han også gjort, sier Centerpartiets nestleder i kommunen til Aftonbladet.

Det er imidlertid uklart hvordan Anderssons ansettelse i Forsvaret har blitt påvirket. Til Expressen ønsker ikke regimentets kommunikasjonssjef å svare på om Andersson fortsatt er ansatt.

Eventuelle straffbare mistanker og slikt får behandles av politi og rettsvesen. Vi har håndtert det fra Forsvarets perspektiv. Vi har sett på sikkerhetsbitene og tatt hånd om ansatte, sier K4s kommunikasjonssjef til avisen.

Siden det ble avslørt at kjendishomofilen og C-topp Fredrick Federley hadde et intimt forhold til en mann som ble dømt for grov voldtekt av barn, har et titalls medlemmer av Centerpartiet blitt tvunget til å forlate posisjonene sine etter avsløringer. Noen av dem etter avsløringer fra Dumpen.se, som blant annet konfronterte Petter Westlund, formann i Centerpartiet i Kungsör, etter at han sexchattet med barn.