Hjem Nyheter Nord-Korea skal utvikle nye kjernefysiske våpen

Nord-Korea skal utvikle nye kjernefysiske våpen

NORD-KOREA Nord-Koreas leder Kim Jong-Un sier i en tale i arbeiderpartiets kongress at landet holder på å utvikle nye avanserte kjernefysiske våpen.

Nordkoreanske soldater marsjerer. Foto: Twitter

Nord-Koreas leder Kim Jong-Un forteller i en tale i arbeiderpartiets kongress at man holder på å utvikle nye kjernefysiske våpen. Landet har fra før atomvåpen som visstnok klarer å nå USAs vestkyst, men nå vil man ha bedre våpen.

Det dreier seg om interkontinentale missiler med lengre rekkevidde, som skal kunne avfyres både fra land og fra havet. Samtidig holder man på å utvikle en atomdrevet ubåt, forklarer Jong-Un. Men også droner og spionsatelitter er under utvikling.

I tiden Donald Trump har sittet som president i USA, har relasjonene mellom de to landene vært relativt gode. Begge statssjefene har truffet hverandre tre ganger under Trumps tid ved makten i USA. Før den nye presidenten Joe Biden sverges inn i USA, har Nord-Korea atter igjen satt press på den store naboen i øst.

Jong-Un uttrykker for kongressen at USA er landets største fiende, og at han forutser at USA fortsatt kommer til å være fiendtlige mot Nord-Korea, uansett hvem som sitter ved presidentposten.

– Vår utenrikspolitikk kommer til å fokusere og pekes om til å nedkjempe USA, vår største fiende og det største hinderet for vår utvikling, sa den nordkoreanske lederen.

Nord-Korea er et relativt lite land, som fortsatt ikke har viket seg for globalismen. Utenfra virker det som at landet bare vil være i fred å utvikle sitt eget land. Akkurat som Jong-Un sier står USA ofte i veien for landets utvikling, både med tunge økonomiske sanksjoner og trussel om militære konflikter.