Hjem Nyheter Nord-Korea: «USAs hykleri og arroganse bak krigen»

Nord-Korea: «USAs hykleri og arroganse bak krigen»

3

UTENRIKS Vestens forsøk på «militær overmakt» blandet med arrogant ignorering av Russlands «legitime krav på sikkerhet» er grunnen til krigen, ifølge Nord-Korea.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un sammen med Russlands president Vladimir Putin.
Foto: Kremlin.ruCC BY 4.0, via Wikimedia Commons.

Mens en stor andel av verdens land har fordømt den russiske invasjonen av Ukraina har land som Kina og Iran uttrykt forståelse for Russlands handling.

Nå går Nord-Korea inn i den siste gruppen, da de i en uttalelse legger skylden for krigen helt og holdent på USA, rapporterer RT.

«Hovedgrunnen til den ukrainske krigen ligger i overlegenheten og vilkårligheten til USA», skriver Nord-Korea i en kommentar på utenriksdepartementets nettside.

Nord-Korea mener at USA har søkt «militær overmakt uten å bry seg om Russlands legitime krav på sikkerhet», samtidig som de beskriver USAs tendens til å legge seg i andre lands interne anliggender mens de samtidig ignorerer andre lands krav på sikkerhet som «arroganse og hykleri».

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Harald Feide
Harald Feide
1 år siden

Vesten kaller Putin en tyrann, men hvem er det som har drevet frem COVID tyranni og restriksjoner i over to år nå? I land som Østerrike og Australia er det kun et spørsmål om tid før det blir vaksinediktatur, og det vil neppe ta lang tid før resten av Vesten følger i samme spor.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Kim Jong Un har selvsagt rett. Statenes sikkerhet er første bud, uansett. Og den må forsvares med alle midler, også militære, men helst diplomatiske. Det er toppmålet av arroganse å klandre Russland for folkerettslige brudd overfor Ukraina, når vi tenker på hva USA – og NATO – har gjort overfor land og deres regimer tidligere, i ly av FN- og NATO-paktene. Og Norge har fulgt villig med, under dekke av «humanitære» hensyn.

Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
1 år siden

USA, NATO, globalismen kaster stein i glasshus. Hvem er de til å fordømme når de selv er de største krigshissere som gang på gang legger seg i andre lands interne anliggende, trenger sine tropper inn og slakter ned regimer kun for å erstatte dem med deres egne lojale menn.

Er ingen stor fan av Putin, selv om jeg anser han for å være litt bedre enn dekadente ledere i vesten, men langt langt mindre er jeg fan av USA og NATO.