Hjem Nyheter Norden Nordea forbyr sine ansatte å handle med bitcoin

Nordea forbyr sine ansatte å handle med bitcoin

BANKMAFIAEN Nordea har besluttet å forby alle sine omtrent 31 000 ansatte å handle med bitcoin og andre krytovalutaer. Nordea-ansatte som tidligere har kjøpt kryptovalutaer vil imidlertid ikke tvinges til å selge dem.

Nordea har som første bank i Sverige besluttet å forby sine ansatte å handle med bitcoin og andre kryptovalutaer. Banken opplyser om redsel for at personale kan komme i en situasjon som er uetisk eller rent kriminell.

– Vi vurderer at risikoen er for høy, og at beskyttelsen ikke er tilstrekkelig enten for medarbeiderne eller for banken, sier Nordeas pressesjef Afroditi Kellberg ifølge SvD.

Forbudet trer i kraft den 28. februar og ansatte som allerede har kjøpt kryptovalutaer før dette tvinges ikke til å selge, men får beholde dem. De oppfordres dog av Nordea til å selge sin beholdning.

Den danske banken Sydbank innførte et liknende forbud i desember i fjor og andre danske banker vurderer om de skal gjøre det samme. Kommunikasjonsdirektør i Jyske Bank Erik Qvirin Hansen, skriver til danske Finans at de ikke vil forby kryptovalutaer:

– De alminnelige reglene for medarbeiderhandel med verdipapirer og finansielle instrumenter gjelder også på dette området. Det betyr at medarbeidere i bankens markeds- og private bankfunksjoner er underlagt visse begrensninger, f.eks. med hensyn til eiertid og rapportering, men det er ikke forbud mot å handle med bitcoin.

Ifølge økonominettstedet E24 er det ingen norske storbanker som planlegger liknende forbud.