Hjem Nyheter Norden Nordea forbyr sine ansatte å handle med bitcoin

Nordea forbyr sine ansatte å handle med bitcoin

2

BANKMAFIAEN Nordea har besluttet å forby alle sine omtrent 31 000 ansatte å handle med bitcoin og andre krytovalutaer. Nordea-ansatte som tidligere har kjøpt kryptovalutaer vil imidlertid ikke tvinges til å selge dem.

Nordea har som første bank i Sverige besluttet å forby sine ansatte å handle med bitcoin og andre kryptovalutaer. Banken opplyser om redsel for at personale kan komme i en situasjon som er uetisk eller rent kriminell.

– Vi vurderer at risikoen er for høy, og at beskyttelsen ikke er tilstrekkelig enten for medarbeiderne eller for banken, sier Nordeas pressesjef Afroditi Kellberg ifølge SvD.

Forbudet trer i kraft den 28. februar og ansatte som allerede har kjøpt kryptovalutaer før dette tvinges ikke til å selge, men får beholde dem. De oppfordres dog av Nordea til å selge sin beholdning.

Den danske banken Sydbank innførte et liknende forbud i desember i fjor og andre danske banker vurderer om de skal gjøre det samme. Kommunikasjonsdirektør i Jyske Bank Erik Qvirin Hansen, skriver til danske Finans at de ikke vil forby kryptovalutaer:

– De alminnelige reglene for medarbeiderhandel med verdipapirer og finansielle instrumenter gjelder også på dette området. Det betyr at medarbeidere i bankens markeds- og private bankfunksjoner er underlagt visse begrensninger, f.eks. med hensyn til eiertid og rapportering, men det er ikke forbud mot å handle med bitcoin.

Ifølge økonominettstedet E24 er det ingen norske storbanker som planlegger liknende forbud.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Espen
Espen
4 år siden

Bytt bank!

Anonymsurfer
Anonymsurfer
4 år siden

Hele det vestlige banksystemet er en ponzi-svindel. Banksterne låner ut penger de ikke har dekning for med renter. Derfor kan aldri alle lånene som bankene har utstedt noen sinne betales tilbake slik at mange faller utenfor økonomien helt ufortjent. Dette lureriet tjener kun de som er på toppen av pyramiden, mens vanlige folk må lide for den kriminelle pengepolitikken.

Når vi tar over skal vi bytte ut dette svineriet med en anstendig nasjonalsosialistisk pengepolitikk som tjener folket som helhet. Da vil også kryptovalutaer bli overflødig.