Hjem Nyheter Norden Nordea stenger kontoen til bedrift – for bruk av kontanter

Nordea stenger kontoen til bedrift – for bruk av kontanter

8

BANKMAFIAEN Den folkefiendtlige banken Nordea stenger nå ned en bedrifts bankkonto etter 20 år, uten grunn. Bedriften selv mener det har å gjøre med deres bruk av kontanter og frykter de må legge ned driften.

Det er den folkefiendtlige banken Nordea som igjen har sagt opp et kundeforhold, uten grunn. Biljardhuset i Malmö har fått sin konto nedstengt etter 20 år. Når de kontakter banken får de bare snakke med kundetjenesten, som gjentar det de sa forrige gang – de mangler kunnskap om kunden.

– Ringer vi kundetjenesten er det noen som svarer at de skal se på tidligere informasjon og så sier de at de ikke har noen kundekunnskap, sier bedriftseier Suzanne Johansson til SVT.

At banker i Sverige har «kundekunnskap» er lovpålagt, for å forhindre hvitvasking og terrorisme, og innebærer at alle brukeres identitet må være kjent for banken. Nordea tillater imidlertid nyankomne «flyktninger» uten oppholdstillatelse eller bakgrunnsjekk å åpne konto.

Johansson tror at grunnen til nedstengelsen er at bedriften ikke har Swish (svenske Vipps, red. anm.) eller kortterminal, som banken tar avgift på. Bedriften bruker kun kontanter og har i stedet en minibank i lokalet. Derfor er det mye kontanter i omløp, hvilket banker bruker som grunn for å legge press på bedrifter, i følge SVT.

Uten bankkonto får ikke bedriften betalt hverken regninger eller lønner og frykter nå at de må legge ned driften.

– Man føler seg maktesløs mot banken. Uten bank stopper alt – og så går det veldig fort utfor, sier Johansson.

Nordea har tidligere stengt ned kontoene til blant annet Den nordiske motstandsbevegelsen, Nordisk Ungdom og alternativmediet Motpol, samt truet pensjonister etter at de satt inn sine oppsparte kontanter på konto.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
8 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Nordboer
Nordboer
3 år siden

Først gikk de etter Motstandsbevegelsen, nå går de etter vanlig folk. Dette eskalerte raskt!

Richard
3 år siden

Enda et tegn på at revolusjon er den eneste veien å gå. Det korrupte systemet skal oppløses og erstattes!

Reodor
Reodor
3 år siden

For kapitalistene (som eier bankene) handler det om å ha totalitær kontroll over folket ved å skru «pengekrana» av og på etter eget godtbefinnende.

Pengene skal aldri tjene folket i de liberale demokratiene, kun den kriminelle eliten.

Arni
Arni
3 år siden

Her må vel andre grunner ligge til grunn. Sannsynligvis er det en (usaklig og ulovlig) politisk basert boikott. Er eierne nasjonalister? Jeg antar at slik usaklig boikott er ulovlig også i henhold til svensk «lagstiftning» – det er det helt klart i henhold til den norske. «tror at grunnen til nedstengelsen er at bedriften ikke har Swish (svenske Vipps, red. anm.)» En sidebemerkning: Her er et sitat fra en annonse jeg tilfeldigvis så: «NB! Spionappen VIPPS kan ikke brukes til betaling. VIPPS krever full tilgang til kameraene, posisjon og til bilder/medier/filer på telefonen. Dette kan ikke aksepteres.» https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=95317419 Noen av… Les mer »

Nordboer
Nordboer
Svar til  Arni
3 år siden

Fra innslaget til SVT virker det som vanlig folk. Har ikke sett dama på noen demonstrasjon hvertfall ?‍♂️

Espen
Espen
3 år siden

Men hva i huleste helvete?
Denne utviklingen med at bankene skal få herje på slik som de gjør nå bør reageres kraftig mot av alle, uansett hvor de befinner seg politisk. Motstandsbevegelsen har blitt rammet allerede, eldre folk har blitt rammet personlig, denne gang biljardhus, og neste kan bli deg. Dette kan utvikles til opprør.

Arni
Arni
3 år siden

Den selvsagte reaksjonen fra alle som misliker denne oppførselen fra internasjonale banksters, er at man avslutter alle kundeforhold man måtte ha med disse kjeltringbankene.

Boikott også DnB – norges største bank – som er trygt i (((deres))) hender (bare se på den sterkt nedbrytende reklamen DnB presser på nettbankkundene sine, samt at de presser på dem «anti-virus-programmet» (((McAffee))) som nå er eid av (((Intel))) ).

Velg i stedet en lokalbank/sparebank som holder til nær der du bor.

trackback
1 måned siden

[…] Nordea stenger kontoen til bedrift – for bruk av kontanter […]