Hjem Nasjonal kamp Nordendagene 2014

Nordendagene 2014

MOTSTANDSBEVEGELSEN: Sist helg arrangerte Den nordiske motstandsbevegelsen Nordendagene i Dalarna i Sverige. Kamerater fra Sverige, Norge og Finland konkurrerte i Vikingkampen hvor årets Nordboer skulle kåres.

drag-1_ny

Lørdagen ble innledet med frokost og sosialt samvær frem til klokken 11, da alle kamerater hadde dukket opp og man gikk igjennom dagens skjema.

Vikingkamp
Først ut var Vikingkampen, og deltagerne ble delt inn i ulike lag. Første grenen var blixtboll, som er en rugbylignende sport. Til tross for at taklinger var forbudt, ble kampene ganske fysiske, men ikke engang mistenkte fingerbrudd stoppet visse av deltagerne fra å fortsette.

blixt-boll-c_ny

Neste konkurranse var drakamp. Lagene kjempet hardt og gav alt for å ta seieren i de intensive kampene.

drag-2_ny

Den siste laggrenen i Vikingkampen var en ny og veldig spennende gren, nemlig lagbryting – fem mot fem. Til å begynne med brøt deltagerne én mot én, men når noen hadde fått sin motstander til å gi opp, kunne han eller hun raskt begynne å hjelpe sine lagkamerater. Dette gjorde kampene ekstra interessante og spennende.

brottning-a_ny

Da brytingen var ferdig stod Lag 4 igjen som vinnere av lagkonkurransene, og lagets medlemmer måtte konkurrere i en individuell gren. Den individuelle grenen gikk ut på at man begynte med å gjøre én armheving og ti knebøy. Så skulle man fortsette med to armhevinger og ni knebøy, helt til man til slutt gjorde ti armhevinger og 1 knebøy. Vedkommende som utførte dette på kortest mulig tid, ville bli kåret til årets Nordboer.

final-a_ny

At Lag 4 var verdige vinnere, viste seg gjennom at samtlige i laget klarte å gjennomføre den siste grenen, til tross for at de allerede hadde kjempet hardt i de tre foregående lagkonkurransene. Flere av finalistene utmerket seg, og det var vanskelig å på forhånd gjette hvem som skulle kåres som vinner. Dommerne tok tiden, og vinneren skulle kåres senere på dagen.

Da Vikingkampen var overstått var det tid for et bad i en nærliggende innsjø. Selv om været var varmt, så vil nok ingen av deltagerne påstå at vannet i sjøen var det samme.

Etter badingen var ferdig ble det servert middag. Maten var som vanlig god, og flere passet på å forsyne seg både to og tre ganger.

Årets nordboer
Mette og slitne var det så tid for at årets vinner av Vikingkampen skulle kåres. Julius Blomberg, konferansier og vinner av fjorårets Vikingkamp, kalte to personer opp på scenen, noe som gjorde det hele mer spennende. Til slutt ble det meddelt at årets vinner var Niklas Norling fra Rede 5 (i Sverige). Motstandsbevegelsens leder, Klas Lund, overrakte premien, en håndlaget overlevelseskniv.

prisutdelning-2_ny

Etter kåringen var det tid for en tale av Simon Lindberg. Talen var som vanlig inspirerende, og den røde tråden var at ingenting er umulig for oss og vår rase.

Alle dere i dette lokale er fantastiske mennesker. Dere er unike på hver deres måte og med ulike egenskaper, ferdigheter og forutsetninger. Men dere er, gjennom blodet som renner i deres årer, en del av et fellesskap som står over det ordinære. I dere renner helters og krigerkongers blod. I dere finnes skaperkraft, mot, pliktfølelse og offervilje. I dere renner lenken mellom våre forfedre og våre barn. Så lenge blodet er rent, er vi unike, fantastiske og udødelige!

Talen ble møtt av store applauser og vekket ganske sikkert både tanker og sterke følelser blant tilskuerne.

simon-1_ny

Til tross for at klokken var blitt mye, var dagen ikke omme enda. Kampboden åpnet dørene for salg, en trubadur begynte å spille, og øl og snacks ble servert. Mange benyttet anledningen til å prate og omgås med kamerater fra tre ulike land.

På søndag ble det servert frokost og deretter begynte de fleste på hjemreisen, for så å fortsette med kampen med den nye energien som slike arrangement som Nordendagene gir.

Flere bilder:
laguttagning_nynordendagarna_sjogren_nyblixtboll-b_nybrottning-2_nyfinal_nymat_nyjulius_nyprisutdelning-1_nynordendagar_kniv_ny