Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Nordendagene 2016

Nordendagene 2016

4

MOTSTANDSBEVEGELSEN Sist helg gikk årets utgave av Nordendagene av stabelen med taler, nyheter, produktlanseringer og annet.

Nordendagarna-5-av-68

Lørdag den 27. august ble årets utgave av Nordendagene arrangert i Småland i Sverige. Rundt 200 organisasjonskamerater og sympatisører fra Sverige, Norge og Finland deltok. Innledningsvis hilset Kim Mauritzon fra Näste 3 deltakerne velkommen og gikk igjennom dagens skjema. Kort tid etter holdt lederen for Den nordiske motstandsbevegelsen, Simon Lindberg, en tale hvor to viktige nyheter ble presentert.

Les også: Aktivisthåndboken er lansert og tilgjengelig for salg!

Det første nyheten var lanseringen av «Håndbok for aktivister i Motstandsbevegelsen» på svensk. En kort presentasjon ble gitt av boken og deretter ble lederen for Motstandsbevegelsen i Norge, Haakon Forwald, kalt opp på scenen, som stolt kunne meddele at også en norsk utgave av Aktivisthåndboken denne dagen ble lansert og tilgjengelig for salg.

Nordendagarna-9-av-68

Lindbergs andre nyhet var at Motstandsbevegelsen allerede senere i år vil arrangere en stor demonstrasjon i en av Sveriges største byer. Mer informasjon om dette vil bli publisert senere på Frihetskamp. Begge nyhetene høstet store applauser blant publikum.

Etter lunsj hadde blitt servert og magene var fulle, var det tid for dagens trekamp hvor årets nordmann til slutt skulle kåres. Konkurransene startet med at deltakerne ble inndelt i seks lag som skulle konkurrere mot hverandre.

Nordendagarna-19-av-68

Den første grenen var en drakamp som var inspirert av en eldre norrøn type drakamp hvor lagene dro i et skinn. I stedet for et skinn brukte man et tau bundet i en sirkel. Første lag som klarte å få en av sine menn over en tømmerstokk som var plassert bak lagene, vant.

Neste gren gikk ut på at man skulle bære en 200 kg tung tømmerstokk så langt som mulig på tre minutter. Sist på skjemaet stod lagbryting, som også var den mest voldsomme delen av konkurransen. Opp mot syv man konkurrerte mot hverandre samtidig. Mange av deltakerne utvist stor kampvilje og kjempet tappert til tross for at ens lag lå i undertall.

Nordendagarna-53-av-68

Etter et kortere opphold kunne man konstatere at Lag 2 hadde vunnet, og deretter konkurrerte deltakerne fra Lag 2 internt i pil og bue. De to beste deltakerne fra bueskytingen gikk så videre til en siste individuell gren som ble avholdt senere på kvelden. Den siste grenen var en spørrekonkurranse, og det vinneren skulle senere bli utropt.

Før middagen skulle serveres informerte Pär Sjögren om Fangehjelpen og hvordan de som var tilstede kunne støtte Motstandsbevegelsens politiske fanger.

Nordendagarna-60-av-68

Etter middagen talte Pär Öberg om Den nordiske motstandsbevegelsens parlamentariske gren i Sverige og hvordan den skal brukes blant annet i Ludvika for å nå fremgang for kampen.

Neste taler var Nordfronts sjefredaktør Fredrik Vejdeland som talte om sin tid i fengesel og hvordan Motstandsbevegelsen utsettes for stadig hardere forfølgelse fra deler av systemet. Vejdeland mente det var viktig at de som utsettes for press og angrep fra systemet ikke blir defaitistiske og negative, men i stedet forsøker å ha et positivt syn på kampen og retter sitt sinne mot systemet.

Nordendagarna-61-av-68

Før det klart for kveldens siste tale ble vinneren av dagens trekamp utropt. Dette var William Börjesson fra Näste 2. Börjesson fikk et diplom og et gavekort til organisasjonens nettbutikk på en verdi av 1 000 kroner.

Siste taler for kvelden var Den nordiske motstandsbevegelsens leder, Simon Lindberg. Lindberg holdt en inspirerende tale hvor han manet alle de som var tilstede om å gjøre mer for kampen. Det holder ikke med å være partimedlem og være fornøyd med det, man må stadig ta nye steg og gjøre mer for saken, var Lindbergs budskap.

Nordendagarna-67-av-68

Siste punkt på kvelden av årets utgave av Nordendagene var musikk fra Henrik Pihlström og Julius Blomberg. Etter underholdningen var ferdig samlet musikerne og deler av deltakerne seg i et hjørne av lokale for å spille musikk og synge allsang til langt ut på natten. Øvrige deltakere reiste hjem eller la seg til å sove.

Avslutningsvis kan man konstatere at dette var den absolutt største utgaven av Nordendagene som har blitt avholdt. Tilbakemeldingene har også vært ekstremt positive, og samtlige gleder seg nok allerede til neste år.

Se flere bilder fra Nordendagene nedenfor:

891 Nordendagarna-4-av-68 Nordendagarna-6-av-68 Nordendagarna-16-av-68 Nordendagarna-20-av-68 Nordendagarna-25-av-68 Nordendagarna-29-av-68 Nordendagarna-30-av-68 Nordendagarna-35-av-68 Nordendagarna-43-av-68 Nordendagarna-50-av-68 Nordendagarna-63-av-68

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg