Hjem Nasjonal kamp Aktivisme Nordendagene 2017

Nordendagene 2017

MOTSTANDSBEVEGELSEN Her kommer sammendraget av årets utgave av Nordendagene.

I helgen ble den femte utgaven av Nordendagene avholdt. Nordboere fra samtlige alders- og samfunnsgrupper fra hele Norden samlet seg for å knytte bånd, ta del av nyheter og så klart for å delta i den berømte Vikingkampen hvor årets nordboer ble kåret.

Julius Blomberg ønsker deltakerne velkommen.
Julius Blomberg ønsker deltakerne velkommen.

De første deltakerne ankom allerede fredag kveld og minglet en stund før det var tid for å gå til sengs. Morgenen etter var det vekking klokken 08.00 og en stund senere ble det servert en skikkelig frokost bestående av havregrøt, samt knekkebrød og kokte egg. Årets konferansier, Julius Blomberg, hilset alle velkommen og gikk igjennom skjemaet for dagen.

Deretter var det tid for Den nordiske motstandsbevegelsens leder, Simon Lindberg, å innta scenen og fortelle om halvåret som har gått. Lindberg kom med den gode beskjeden at kampen etter en samlet front i alle nordiske land mot vårt folks fiender nå holder på å realiseres. På Island kjemper organisasjonens medlemmer på som aldri før og i nær fremtid, hvis alt går som forventet, kommer en offisiell islandsk gren av Motstandsbevegelsen å dannes i landet.

Lindberg konstaterte at halvåret som har gått er det beste hittil og at bevegelsen er på fremmarsj på alle fronter. I Sverige og i Norge har aktivismen økt med cirka 20 prosent og i Finland med hele 25 prosent i løpet av de siste seks månedene. I Falun ble deltakerantallet nesten doblet sammenliknet med Borlänge i fjor og til tross for demonstrasjonsforbud i Norge gjennomførte organisasjonen likevel sin demonstrasjon mot homolobbyen.

Et av årets absolutte høydepunkter var da Motstandsbevegelsen erobret Almedalsuken i tre dager hvilket fikk folkeforræderne til å sette sin rosévin i halsen. Den enorme publisiteten som organisasjonen fikk i fiendemedia takket være Almedalsuken er verdt millioner av kroner. Aldri noen sinne tidligere har organisasjonen fått så mye oppmerksomhet!

Sist, men absolutt ikke mist, så presenterte Lindberg filmen for demonstrasjonen i Göteborg den 30. september, som kan ses HER.

Etter halvårsrapporten og filmvisningen ble det bydd på lunsj i form av ris med kylling i karrisaus. Også vegetariske alternativer ble tilbudt. Da alle var mette og fornøyde bar det av sted til en nærliggende idrettsplass for den tradisjonelle Vikingkampen.

Nordisk knivduell.
Nordisk knivduell.

Deltakerne ble tilfeldig delt inn i syv lag som skulle konkurrere mot hverandre i tre forskjellige grener: nordisk knivduell, lagbryting og rugby. I knivduellen ble to motstandere bundet sammen ved livet og den som traff den andre først med sin kniv vant.

Etter at deltakerne hadde duellert med hverandre gikk man over til lagbryting. To lag med fem mann fra hvert lag måtte bryte med hverandre fra knestående. Når en bryter hadde vunnet kunne han hjelpe sine kamerater med deres brytekamper.

Den tredje og siste grenen besto av rugby og ved flere tilfeller brøt deltakerne sammen i harde kamper. Etter brekte ribbein og fingre samt utslåtte tenner var det klart at lag 1 hadde vunnet trekampen.

Oppstilling for finalen.
Oppstilling for finalen.

Da vinnerlaget var kåret var det tid for selve utslagskonkurransen som skulle avgjøre hvem som ble årets nordboer. Utslagsgrenen startet med at de konkurrerende gjorde ti armhevinger og ett knebøy for deretter å gjøre ni armhevinger og to knebøy og så videre til de gjorde én armheving og ti knebøy.

Til slutt var det klart at Stefan Olsson, aktivist og korrespondent for Nordfront fra Näste 4, fikk den ærefulle tittelen årets nordboer. Gratulerer kamerat!

Vel tilbake i lokalet ble det servert velsmakende lasagne og deretter talte Simon Lindberg om valget i Sverige neste år. Lederen deklarerte at Motstandsbevegelsen kommer til å stille opp i riksdagsvalget og i minst tre kommuner. Kandidatene til kommunevalget 2018 gikk deretter opp én og én til talerstolen for å fortelle om valgkampanjene i de respektive kommunene.

Motstandsvebegelsens Pär Öberg, sjef for den parlamentariske grenen og kommunemedlem i Ludvika, fortalte om den kommende valgkampen i Ludvika og konstaterte at «Ludvika kommer aldri til å bli det samme igjen».

Mens Pär Öberg står først på listen i Ludvika stiller Fredrik Vejdeland opp i Kungälv. Vejdeland lover at det kommer til å bli en «ekstremt aggressiv kampanje». Den tredje kommunen er Boden som Motstandsbevegelsens Bo Nilsson stiller opp i. Da Bo Nilsson dessverre ikke kunne delta på årets Nordendager leste redesjef Robert Eklund opp en hilsen fra Nilsson.

Martin Saxlind, Simon Holmqvist, Robin Palmblad og Fredrik Vejdeland snakker om sine nye roller.
Martin Saxlind, Simon Holmqvist, Robin Palmblad og Fredrik Vejdeland snakker om sine nye roller.

Fredrik Vejdeland gikk opp på scenen enda en gang for å snakke om de redaksjonelle forandringene som Nordfront har gjennomgått. Martin Saxlind blir ny sjefredaktør for siden da Fredrik Vejdeland i stedet blir radiosjef, hvilket innebærer at han fremover kommer til å lede utviklingen av webradiovirksomheten. Robin Palmblad blir nett-tv-sjef, men vil fortsette å lede Radio Nordfront. Simon Holmqvist tar over Saxlinds rolle som nyhetsredaktør, nordfrontskribenten Johanna Hagberg utses til visenyhetsredaktør mens Daniel Olofsson blir viseredaktør for kampredaksjonen.

Simon Lindberg gikk deretter enda en gang opp på scenen for å denne gangen tale om viktigheten av å være positiv og våge å ta risikoer i livet. Blant annet oppfordret han deltakerne til å utsette seg selv for sine redsler for å beseire dem og å alltid se det positive i alt. Når det føles vanskelig her i livet så «let etter styrken i deres indre, i deres blod!» oppfordret Lindberg og avsluttet sin tale med en oppfordring: «Tvil aldri på dere selv, tvil aldri på rettferdigheten i vår kamp!»

Lederen gratulerer årets nordmann.
Lederen gratulerer årets nordmann.

Så var det tid for den offisielle utnevnelsen av Årets nordboer, som fikk en håndlaget kniv som pris for sin innsats i Vikingkampen. Da det i år er fem år siden Nordendagene for første gang ble arrangert ble også de tidligere årenes nordmenn kalt opp på scenen for å ta imot unike t-skjorter.

Utnevning av aktivister.
Utnevning av aktivister.

Sist på dagens skjema sto utnevning av aktivister som utgjør Den nordiske motstandsbevegelsens spydspiss. De kommende aktivistene fikk komme opp på scenen for å ta imot aktivistpinen av lederen.

Etter at Motstandsbevegelsens nye aktivister hadde blitt ønsket velkommen inn i bevegelsens fremste rekke sang alle deltakerne felles en ny kampsang som har blitt laget av bevegelsen. Deretter ble årets utgave av Nordendagene avsluttet. Trubadurer spilte musikk og deltakerne minglet i godt kameratskap. Mange nye bånd ble knyttet og samtalene fortsatte inn i de små timer. Årets utgave var den største hittil da cirka 220 nordboere deltok.

Vel møtt neste år!