Hjem Nasjonal kamp Motstandsbevegelsen Nordendagene 2021

Nordendagene 2021

2

NORDENDAGENE Her følger en rapport fra årets Nordendagene som i helgen ble lansert i Västmanland, Sverige.

Lørdag den 14. august var medlemmer og sympatisører samlet i Näste 8 i Västmanland for å gjennomføre årets Nordendagene.

Arrangementet begynte lørdag morgen, og mengden av deltakere ble større og større mens frokosten pågikk. Klokken 10 ble alle ønsket velkommen og Nordendagene 2021 ble offisielt erklært åpnet. Det første man gjorde etter åpningen var å bevege seg ut og konkurrere i femkamp.

Deltakerne ble delt inn i lag som deretter konkurrerte mot hverandre i forskjellige disipliner. Den første delen av konkurransen var lagbryting. To lag om gangen stilte mot hverandre slik at alle hadde motstandere å bryte med. Når en deltaker hadde blitt beseiret, kunne vinneren hjelpe lagkameratene sine og kjempe til alle på motstanderlaget hadde blitt beseiret.

Lagkonkurransene fortsatte deretter med rugby, slegge, stafett med en kamerat på ryggen og naturligvis en nordisk knivduell. Når første økt var fullført, måtte det vinnende laget konkurrere mot hverandre i ulike disipliner som blant annet armhevinger og pullups. Femkampen ble til slutt avgjort med en heftig boksekamp.

Samtidig som femkampen pågikk, hadde barna sine egne konkurranser, som blant annet besto i å få motstanderen vekk fra en plattform med en pinne.

Etter femkampen kom alle de sultne krigerne tilbake til lokalet for å spise et velfortjent måltid.

Etter måltidet gikk Nordfronts sjefredaktør Martin Saxlind på scenen sammen med Nordfronts IT-sjef Max Rosenfors for å presentere viktige nyheter om avisen Nordfront. Nettmagasinet har fått et nytt og stilig grafisk design. I tillegg ble Nordfront forum introdusert, en ny internettplattform hvor man kan diskutere fritt uten systemets sensur. Les mer om denne nyheten og besøk den nye siden på nordfront.se.

Det neste punktet for dagen var å lytte til en forhåndsinnspilt tale av Simon Lindberg. I talen sa han at han dessverre ikke kunne delta på Nordendagene i år, men at dette skyldtes en av de beste årsaker, nemlig at han skulle bli far igjen. Han fortsatte talen med å snakke om at suksess og tilbakegang i kampen går i bølger og at det er lett og morsomt å kjempe i medvind, men at man også må holde ut og fortsette å kjempe selv i motvind og at det er gjennom den kampen og lojalitet man til slutt vil vinne. Videre sa han at defaitistiske uttrykk alltid er fiendtlige uttrykk, og at de bør håndteres på denne måten.

Etter dette, for tredje året på rad, var det tid for marked med salg av alle mulig slags ting med nasjonalt tema, eller andre ting som medlemmer og besøkende hadde lagd selv. Blant ting som ble solgt var blant annet bøker, musikk, romdekorasjoner, klær, smykker, NS -antikviteter, honning, leker, frisørtjenester og mye mye mer. Motstandsbevegelsen er godt i gang med å skape en kultur for egenproduksjon og intern handel.

Som avslutning på markedet ble ulike ting auksjonert bort til fordel for Fangehjelpen og våre fengslede kamerater. Som under auksjonen ved fjorårets Nordendagene valgte noen sjenerøse sjeler å kjøpe det som ble auksjonert bort, for så umiddelbart donere det tilbake til auksjonen, slik at det kunne selges igjen.

Vinneren av konkurransen «Årets nordmann» ble kronet til publikums applaus etter at middagen var servert og deretter holdt Fredrik Vejdeland fra organisasjonens svenske Riksledelse en tale.

Talen hans spant videre på tankene rundt artikkelen «Et sterkt mindretall trumfer et svakt flertall», og han snakket blant annet om at selv om det ser mørkt ut om man ser på samfunnsutviklingen, finnes det også flere lyspunkter i form av Motstandsbevegelsens mange juridiske seire, samt at den repressjon som organisasjonens fremfart har tvunget systemet til har ledet til at alt flere setter spørsmålstegn ved systemet i dag enn noensinne tidligere.

Nordendagene ble deretter avsluttet med litt sosialt og trubadur på kvelden. Etter en vellykket dag med folkefellesskap, styrket kameratskap og ikke minst mange nye kontakter, var det tid for deltakerne å legge på reisen hjem igjen, noen direkte, mens andre ble værende til utover kvelden og dagen etter.

/Victor Johansson

 

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Geir O
Geir O
9 måneder siden

Utrolig bra arrangement. Er å anbefale.

trackback
9 måneder siden

[…] Öberg var på plass under Nordendagene 2021 og tar i denne radiodokumentaren pulsen på folket som bestemt seg for å reise dit. Vi får lytte […]