Hjem Nasjonal kamp Motstandsbevegelsen Nordendagene 2022

Nordendagene 2022

0

MOTSTANDSBEVEGELSEN Årets utgave av Nordendagene ble i helgen arrangert i Västra Götaland, Sverige.

Lørdag den 30. juli var medlemmer og sympatisører fra alle kanter i Norden samlet i Västra Götaland for å gjennomføre årets Nordendagene.

Etter at konferansieren ønsket alle gjestene velkommen og gikk gjennom regler og dagens program, var det tid for konkurranser.

Deltakerne ble delt inn i lag og lagene konkurrerte deretter mot hverandre i grenene stafett (med en kamerat på ryggen), dragkamp, ​​bæring av en naturstein på rundt 65 kg og til slutt hammerkasting. Vinnerlaget gikk deretter videre til finalen hvor vinnerne måtte konkurrere mot hverandre.

I den første grenen i finalen skulle deltakerne løfte en vektstang fra bakken og deretter over hodet med armene helt utstrakt. Konkurransen startet med lav vekt og økte deretter med 5 kg helt til bare én person kunne håndtere den nåværende vekten.

I neste gren måtte de som gikk videre konkurrere om å gjøre så mange burpees de kunne klare på to minutter. De to med best resultater måtte til slutt kjempe om tittelen Årets nordmann i en boksekamp uten runder. Etter en utmattende kamp mellom to slitne fightere, sto Nicklas Norling som vinner av konkurransen da motstanderen ble slått ned og deretter ikke kunne reise seg og kjempe videre.

Konkurransene i år ble arrangert av medarbeidere i podkasten Bellum, som også benyttet anledningen til å intervjue vinneren i løpet av kvelden. Med i sendingen var også Fredrik Vejdeland som fungerte som kommentator under konkurransene.

Da konkurransene var ferdige benyttet noen anledningen til å gå å bade, samtidig som det ble arrangert tur for de mange barn som var til stede. Etterpå ble det servert lunsj og deretter var det tid for taler. Pär Öberg var en av dem som gikk opp på scenen for å debattere med en representant for Alternativ för Sverige. Publikum ble imidlertid sterkt skuffet da AfS-representanten viste seg å ha gått opp i røyk, eller kanskje bare eksisterte i Öbergs livlige fantasi.

En annen tradisjon på Nordendagene er marked med salg av alle mulig slags ting med nasjonalt tema, eller andre ting som medlemmer og besøkende hadde laget selv.

Senere på dagen ble det middag, og deretter en tale av Simon Lindberg, lederen for Den nordiske motstandsbevegelsen. Lindbergs tale fokuserte på valget i Sverige og hvorfor en stemme på Den nordiske motstandsbevegelsen er den minst bortkastede stemmen. Deler av talen som ble filmet vil senere bli publisert, slik at også de som gikk glipp av Nordendagene kan ta del i budskapet.

På kvelden ble det arrangert konsert med folkemusikk, og det ble her tid for det sosiale. Alt i alt ble Nordendagene som vanlig et vellykket arrangement i folkefellesskapets ånd.