Hjem Nasjonal kamp Nordfront.se er anmeldt for «hets mot folkgrupp» – igjen

Nordfront.se er anmeldt for «hets mot folkgrupp» – igjen

0

NORDFRONT: Justiskansleren (JK) i Sverige har nå startet en granskning av Nordfront.se for tilfeller av «hets mot folkgrupp». Blant annet vil JK utrede om det skal være forbudt å uttale seg positivt om nasjonalsosialismen.

astraia

Tidligere denne måneden besluttet justiskansleren at Nordfront.se fortsatt beskyttes av grunnloven, til tross for at hjemmesiden har etterhåndsmodererte kommentarer.

Siste utspill fra ytringsfrihetens motstandere er nå å anmelde et antall gamle kommentarer fra den gangen da hjemmesiden hadde et forhåndsmodererte kommentarer.

Totalt dreier det seg om 14 kommentarer som ble publisert mellom 2007 – 2013. JK mener at elleve av kommentarene utgjør «hets mot folkgrupp» og tre av kommentarene påstås å «uppvigla til brott» – altså å oppfordre til lovbrudd. JK mener også at det bør være ulovlig å hylle nasjonalsosialismen – noe som absolutt ikke har noen forankring til grunnloven. Her er noen av kommentarene som JK nå utreder:

Bra skrivet! Och de kommer kännas bra att kunna se sig själv i spegeln på äldre dar, som Motståndsman skrev. Leve Nationalsocialismen!

Mycket bra tal av Klas Lund, Pär Öberg, Simon Lindberg och övriga talare! Ser fram emot Nordfront.se. Länge leve ett Fritt nationalsocialistiskt Norden! Hell Seger!

Viva Germania. Död åt ZOG. Hell Seger!

Jag vet inte ens vad jag ska skriva. Fienden är listig, död åt zog och länge leve motståndsrörelsen!

Juridikfronten, som drives av Martin Tunström, har tatt på seg ansvaret for å ha anmeldt alle kommentarene som nå utredes. Juridikfronten skriver at de håper på en rask tiltale mot Nordfront, da visse av de anmeldte kommentarene snart er over fem år gamle, og derav foreldet i henhold til loven om «hets mot folkgrupp». JK selv har dog uttalt at utredningen trolig er ferdig i løpet av et halvt år.

Martin Tunström og hans forening har stått bak alle tiltaler av «hets mot folkgrupp» som har blitt tatt ut mot Nordfront.se og Realisten.se den siste tiden. Selv dommen fra lagmannsretten mot Nils-Eric Hennix bygger på en anmeldelse fra Tunström.

Kilde:
JK utreder nazisajt

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg