Hjem Nasjonal kamp Nordfronts journalister skulle granske Expressen – ble pågrepet

Nordfronts journalister skulle granske Expressen – ble pågrepet

MOTSTANDSBEVEGELSEN/EXPRESSEN: I forbindelse med den siste tidens uthengninger mot Motstandsbevegelsens aktivister, dro noen av Nordfronts utsendte for å intervjue David Baas og hans redaksjonskollegaer utenfor den svenske avisen Expressen. Politiet kom til stedet, og tre av Nordfronts medarbeidere er nå pågrepet, mistenkt for «trusler mot gruppe».

Aktivister-gripna-460x259

Expressen har i løpet av den siste uken drevet med en rekke uthengninger, eller «granskninger» som de selv kaller det, av Motstandsbevegelsens aktivister, medlemmer og sympatisører. Senest på fredag ble en rekke kvinner med tilknytning til Motstandsbevegelsen uthengt med navn og bilde.

I den forbindelse dro noen av Nordfronts utsendte ut til Expressens redaksjon med kameraer for å der møte David Baas og hans kolleger for å intervjue dem for en granskende reportasje, på Nordfronts vegne.

Vel på plass spredte Nordfronts medarbeidere seg ut for å dekke så mange utganger som mulig for å ikke miste David Baas da han forlot bygningen. Nesten umiddelbart dukket politiet opp på stedet og omringet Nordfronts journalister og pågrep to av disse. Ifølge politiet er nå disse tre mistenkt for lovbruddet «trusler mot gruppe».

Flere medier har skrevet om «trusselen», men går fullstendig glipp av det faktum at det var et journalistisk ærende.

Nordfront følger utviklingen og kommer tilbake med mer informasjon når dette er tilgjengelig.

Les også:

Expressen henger ut «nazist-kvinnene»
Svensk avis henger ut ledende personer i Motstandsbevegelsen
Hallo Expressen – dere glemte meg?