Hjem Nyheter Norden Nordisk Ungdom aksjonerte mot homoparaden i Stockholm

Nordisk Ungdom aksjonerte mot homoparaden i Stockholm

SVERIGE Bråk skal ha oppstått da nasjonalistgruppen Nordisk Ungdom aksjonerte under årets utgave av Stockholm Pride.

pride

Det var ved 16-tiden i Stockholm sentrum at nasjonalistgruppen Nordisk Ungdom aksjonerte mot Prideparaden i Stockholm sentrum. Den jødisk-eide avisen Expressen rapporterer at omkring 10 til 15 mann skal ha stilt seg opp med en banner med teksten «Värna kärnfamiljen», samt NUs logo.

Expressens journalist, Tomas Kvarnkullen, forteller at homoaktivistene ble aggressive og forsøkte å ødelegge NUs banner.

– Folk forstod at det var en protestaksjon mot paraden og forsøkte å stille seg foran banneret og rive den ned. Folk skrek mot personene med banneret at de skulle forsvinne.

Det rapporteres om at håndgemeng oppstod mellom NUs medlemmer og politiet, som gikk til angrep med batonger. Da ridende politi ankom stedet skal situasjonen ha roet seg ned. Klikk HER for å se en kort filmsnutt fra hendelsen.

https://www.youtube.com/watch?v=8TlVc19DDoc

Ukjente personer brant Pride-flagg

Nyheter Idag kunne lørdag rapportere at ukjente personer skal ha brent et såkalt homoflagg i Stockholm sentrum. Flere skal ha satt flaggbrenningen i sammenheng med NUs aksjon, men talsmann for NU, Fredrik Hagberg, avkrefter at det er de som står bak.

– Det er ingen som jeg kjenner i hvert fall. Jeg kan ikke utelukke at akkurat de er medlemmer, med det er i hvert fall ingen aktive medlemmer.

Les også: «Anti-Pride»-aktivisme i Oslo og se bilder fra årets pervoparade i Oslo.

sap

Stockholm Pride – med ekstra fokus på barn

Homolobbyens arrangement i Stockholm skal i år ha hatt et ekstra stort fokus på barn, kunne SVT rapportere på fredag. Dette gjennom initiativ som blant annet Pride Kids og Pride Ung.

SVT intervjuet også noen av barna, deriblant tolv år gamle Victor og elleve år gamle Rakel, som var tilstede på Stockholm Pride. Rakel har to «mødre» og mener toleransen er større på Pride-arrangementer.

– Der morsomt for her blir man akseptert med en gang.

Tolv år gamle Victor har rosa hår og liker at man kan gå kledd som man vil.

– Man får gå kledd som man vil og ingen dømmer en. Man kan ha hvilken farge på håret man vil.

Da Pride Kids ble arrangert i 2014 stod blant annet «skeive» bildebøker, teater og annet. Samme dag ble det også arrangert kurs i «fisting» og pisking, samt leker med dildoer.

Kilde:
Pride satsar på barnen
Tumult och bråk under Prideparaden