Hjem Nasjonal kamp Nordisk Vikingkamp

Nordisk Vikingkamp

0

MOTSTANDSBEVEGELSEN: Lørdag den 27. juli avholdt Motstandsbevegelsen en Vikingkamp i Dalarna i Sverige. Gjennom en rekke ulike konkurranser ble Årets nordboer kåret. I tillegg ble Danmarks inkludering i Den Nordiske Motstandsbevegelsen annonsert – samt lanseringen av Nordfront.dk.

vikingakampen_dk1

Allerede på fredag kveld begynte forventningsfulle deltakere å ankomme lokalet i Dalarna som skulle benyttes som utgangspunkt for helgens konkurranser. Vel på plass ble man servert mat, og arrangørene gikk igjennom planene for helgen. På fredagskvelden fikk man også tid til å samtale med kamerater fra hele Norden.

Lørdag morgen ble det servert frokost rundt halv ni og visse rakk også et lite morgenbad før frokosten. Flere av deltakerne ankom også sent om natten og tidlig om morgenen.

Rett etter klokken ti fikk man informasjon om de tre første konkurransene: rugby, drakamp og paintball. Deretter ble inngangspenger samlet inn og man fikk også mulighet til å handle produkter hos Nordfront Forlag. Blant annet ble de siste eksemplarene av de grønne t-skjortene solgt og mange passet også på å kjøpe et eksemplar av Motstandsbevegelsens nye pins.

vikingakampen_uppst

Etter en kort gåtur til en nærliggende fotballbane ble Vikingkampen innledet med rugby. Deltakerne ble delt inn i seks ulike lag og kampene pågikk i ti minutter som var oppdelt i to halvdeler.

vikingakampen_rugby1

Vinnerne av rugbykonkurransen ble til slutt Lag 6 som beseiret Lag 3 i finalen. Etter rugbyen var det klart for drakamp, en gren der mange av lagene kjempet tappert og viste at de virkelig ønsket å vinne. Drakampen ble vunnet av Lag 1 som vant soleklart.

vikingakampen_dragk3

Ved tretiden tok man en pause fra konkurransene da det var tid for lunsj. På menyen stod kjøkkenpersonalets hjemmelagde kjøttboller som var laget av kjøtt donert fra en bonde som er støttemedlem i organisasjonen. Maten var godt likt og mange var ivrige etter å få en ekstra porsjon.

vikingakampen_pojke

Kvart på fem reiste så de konkurrerende lagene ivei for å avgjøre hvilket lag som kom til å vinne første del av Vikingkampen. Den siste og avgjørende grenen var paintball. Ved konkurransens slutt stod Lag 6 igjen som vinner.

vikingakampen_paintb2

Da lagkonkurransen var avklart, var det tid for individuelle grener hvor deltakerne fra Lag 6 skulle konkurrere i hvem som skulle bli Årets Nordboer. De individuelle grenene skulle komme til å teste deltakernes hurtighet, styrke og intelligens.

vikingakampen_lopning

Den første individuelle grenen var 400 meter løping. Den andre grenen var kalt for «bullet hold», som kan sees på bildet nedenfor. Til slutt ble gåter lest opp for deltakerne og den som til slutt ikke kunne svare på gåten ble slått ut, til det til slutt bare var én person igjen.

vikingakampen_styrka1

Alle deltagerne kjempet tappert, men til slutt stod det mellom to personer, og en siste omgang av «bullet hold» fikk avgjøre hvem som skulle bli Årets Nordboer. Julius Blomberg fra Sverige stod til slutt igjen som vinner og ble kåret Årets Nordboer.

vikingakampen_vinnare

Om kvelden var det middag, og så ble det tid for en tale av Motstandsbevegelsens leder, Klas Lund, der han løftet frem en del personer som i løpet av første halvdel av 2013 har utmerket seg i kampen. Fremfor alt har Nordfronts sjefsredaktør, Fredrik Vejdeland, utmerket seg gjennom sitt iherdige arbeide på Nordfront.se. Andre medlemmer ble også nevnt, såvel døde som levende.

vikingakampen_klas

Etter talen av Klas Lund var det en kortere pause før hva som skulle vise seg å være kveldens høydepunkt: lanseringen av Motstandsbevegelsen i Danmark og Nordfront.dk. Det var Pär Öberg, Vikingkampens arrangør og medlem av Motstandsbevegelsens riksråd, som fikk æren av å meddele disse gledelige nyheter. Publikum responderte på nyhetene med stående applaus. Etter Öbergs tale holdt en av de danske kameratene tilstede en tale som også ble møtt av mye applaus. Öberg meddelte så at baren var åpen – og man kunne feire med en dansk øl.

DK-illustrasjon

En siste tale ble til slutt holdt av Simon Lindberg. Som vanlig talte Lindberg med stor innlevelse. Talen, som handlet om Norden og kampen, ble møtt av stor applaus fra publikum.

vikingakampen_lindberg

I løpet av kvelden og natten fikk man tid til å både prate med kamerater og høre på livemusikk.

Klokken ni på søndags morgen ble frokost servert og det var så på tide å pakke sammen, rydde og ta farvel for denne gang.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg