Hjem Nyheter Norge «Nordmann» dømt til livsstid for folkemord i Rwanda

«Nordmann» dømt til livsstid for folkemord i Rwanda

0

FLERKULTUR Den norske statsborgeren Julienne Sebagabo har blitt dømt til livsstid for deltakelse i folkemordet i Rwanda i 1994.

Foto: Privat.
Foto: Privat.

Det var i januar i fjor at den norske statsborgeren Julienne Sebagabo (44) reiste på ferie til Rwanda og ble pågrepet og tiltalt for deltakelse i folkemordet som fant sted i 1994, der nærmere én million tutsier ble drept på bestialsk vis.

Ifølge dommen som ble avsagt den 2. november gikk Sebagabo rundt med en jernstang og drepte mennesker som hun fant ved veisperringer. Sebagabo mener hun er uskyldig i anklagene og skal anke dommen.

Kvinnens forsvarer Evelyn Egeli sier til TV2 at Sebagabo ble dømt for oppfordring til folkemord.

– Min klient er dømt til livstid i fengsel for oppfordring til folkemord, sier Egeli og fortsetter:

– Hun har hele tiden hevdet at hun er uskyldig i de anklagene hun har hatt i mot seg. Det har hun fastholdt hele tiden, og det fastholder hun fortsatt.

Sebagabo har bodd i Norge siden 1999 da hun kom som flyktning fra Rwanda. I mellomtiden har hun flere ganger reist på ferie til landet hun flyktet fra, og har av en rwandisk domstol blitt dømt in absentia til 19 års fengsel for drap, ifølge Kadafi Zaman fra TV2, som insinuerer at norske myndigheter er rasister som ikke har gjort nok for å få den folkemordsdømte løslatt.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg