Hjem Nyheter Norge Nordmenn ønsker at hvite skal representere bunaden

Nordmenn ønsker at hvite skal representere bunaden

3

RASEBLANDING På Instagramprofilen @homeof5_ deler Hargrave-familien et innblikk i hverdagen med sine fire raseblandede barn, som de bruker til å propagandere for «flerkulturell kjærlighet». Nordmenn har derimot reagert, og kommentert at hun burde skamme seg og at hun har sviktet sin egen rase.

Illustrasjonsbilde: Hvite jenter i bunad. Foto: Elin (CC BY 2.0).

Nordmenn har reagert kraftig på bildene Ramona Hargrave har postet på Instagram-profilen @homeof5_ av sin raseblandede familie, iført norske, tradisjonelle bunader og festdrakter.

– Folk ble sinte av å se barna våre i bunad. Det handler vel om tradisjon. Noen mener at hvite burde være med de av samme hudfarge, forteller Dion LuckyIsaiah Hargrave, som er gift med norske Ramona Hargrave, til NRK.

Skjermbilde: NRK.

Også utenfor sosiale medier reagerer nordmenn på raseblandingen.

Til NRK sier Hargrave at sønnen synes det er vanskelig at så få ligner på ham, da det er flest hvite barn på skolen hans, og sønnen har sagt at han skulle ønske at han var hvit slik som sin mor.

– Vi prøver å si at alle farger er like fine, sier Ramona til NRK.

En kommentar til bildene beskriver familien dystert: «Måste suga att dina barn inte ser ut som dig alls asså».

Les mer: Dagens video: Raseblanding og identitetskrise

På flere av Instagram-innleggene kan man se at familien har tagget bildene med blant annet #interracialcouple, #interracial og #mixedfamily, men det hindrer ikke Instagram-brukere i å kommentere at det kun finnes én rase, nemlig «menneskerasen».

Flerfoldige studier har dog vist til at rasemessige forskjeller eksisterer. I desember 2021 ble det publisert en ny studie som peker på at IQ-forskjeller mellom folkegrupper avhenger av rase og ikke «sosioøkonomiske faktorer».

I boken «Rase – det store grunnproblem» svarer Jürgen Rieger på en pedagogisk måte på spørsmålene om hva en rase er, forskjeller på raser og hvorfor raseblanding må unngås – underbygget av utallige kilder fra litteratur og studier.

Les også:

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Heimdal
5 måneder siden

Prøv å sprade rundt som nordmann i en samekofte, eller være Siv Jensen da hun kledde seg ut i en indianerdrakt.. da ropes det med avsky om respektløshet, krenkelse, etnisk mobbing og rasisme i øst og vest, og at den og den drakten er bare for det og det folket. At vi nordmenn ikke får kle oss i andre folkeslags kulturdrakter.

Men når nordmenn mener at norske bunader er drakter kun for nordmenn, gjelder plutselig ikke dette, og det samme hylekoret roper igjen om fremmedfiendtlighet, intoleranse, rasisme og hat.

Dobbelstandard gjennomsyrer de antihvite og norskfiendtlige.

Johan
Johan
Svar til  Heimdal
5 måneder siden

Nemlig… Hvis mørke kler seg i våre tradisjonsdrakter, så er det greit fordi «rase finnes ikke», men hvis hvite kler seg i andres tradisjonsdrakter er det ikke greit fordi vi er hvit. Folk må ha fått nok av denne konstante anti-hvite dritten snart.

Hans-Simon Dahle
Hans-Simon Dahle
5 måneder siden

Norske tradisjonsdrakter og -plagg hører hjemme i norsk sammenheng, for etniske nordmenn og -kvinner. De bør ikke kles på brune og svarte, like lite som norske menn og spesielt kvinner bør avle barn med negre, arabere eller asiater. Det vekker spontant ubehag hos mange norske og nordiske, og noen lar ubehaget(avskyen), komme til uttrykk i kommentarer på sosiale media. Det må raseblanderne tåle, også når det går ut over deres raseblandede barn.