Hjem Nyheter Nordmenn skal være drept på ferie i Somalia

Nordmenn skal være drept på ferie i Somalia

REISELIV TV2 hevder at to «nordmenn» er drept i et al-Shabaab-angrep mot et hotell i Mogadishu.

Illustrasjonsbilde.

Det var på fredag og lørdag at to nordmenn skal ha blitt drept mens de koste seg i det populære ferieparadiset Mogadishu, da hotellet der de bodde uventet ble beleiret av den al-Qaida-forbundne terrorgruppen al-Shabaab. Gruppen tok i bruk geværild og eksplosjoner for å ta kontroll over hotellet. Det er ikke fremkommet opplysninger om hvilken etnisitet al-Shabaab-medlemmene hadde.

Ledelsen i moskéen hvor nordmennene av en eller annen grunn var medlem skal ved en tilfeldighet ha sittet og hørt på somaliske nyheter grytidlig lørdag morgen, og kunne dermed heldigvis varsle nordmennenes nærmeste pårørende.

Mogadishu er en yndet reisedestinasjon for mange nordmenn, som med de rette kontaktene kan skaffe seg billetter til det ettertraktede feriestedet via et lukket nettverk av eksklusive reisebyråer som holder sine kundelister strengt konfidensielle. Det aktuelle hotellet hadde 4,2 stjerner på TripAdvisor, men har dog fått negative anmeldelser i kjølvannet av det inntrufne.

Frihetskamp vil for øyeblikket ikke anbefale sine lesere å reise til Somalia. I stedet kan vi foreslå å enten ta turen til Lindås i Hordaland hvor man kan besøke Lyngheisenteret, eller idylliske Evje som ligger midt på Sørlandet og gir anledning til både kanoturer, diverse aktiviteter for barn og fjellklatring, eller å ta en pause fra storbylivet i den østfoldske villmarken.