Hjem Nyheter Norden Nordmenn svindles for millioner

Nordmenn svindles for millioner

GJENGKRIMINALITET Kriminelle gjenger fra flerkulturelle Sverige svindler nordmenn for millioner. Mer lønnsomt enn å selge narkotika.

Illustrasjonsfoto. Foto: Yuri Samoilov, CC BY 2.0 Deed, via Wikimedia commons

I løpet av det siste året har en rekke voldshendelser i Norge, inkludert skytinger og sprenginger, blitt knyttet til gjenger fra flerkulturelle Sverige. «Aktiviteten fra svenske gjengkriminelle på norsk jord har blitt synlig», sto det i politiets sikkerhetsvurdering for 2023.

DNB forteller at det er blitt oppdaget flere episoder hvor gjengkriminelle fra Sverige har svindlet til seg penger fra nordmenn. De vanligste metodene viser seg å være såkalt phising og sosial manipulasjon, skriver E24. Det skal altså være snakk om millioner av kroner.

I september sa det svenske Økokrim, Ekobrottsmyndigheten, at gjengene tjener dobbelt så mye på bedragerier som på salg av narkotika.

Norge er et attraktivt land for svindlere og bedragere, trolig på grunn av god økonomi i befolkningen, skriver Telia, og legger til at de stoppet nærmere 77millioner svindeltelefoner fra å nå norske kunder i 2022, over det dobbelte enn året før.