Hjem Nasjonal kamp Motstandsbevegelsen Nordurvigi.net tar over for Nordurvigi.is

Nordurvigi.net tar over for Nordurvigi.is

0

MOTSTANDSBEVEGELSEN På grunn av sensur fra myndighetene har Den nordiske motstandsbevegelsen på Island måtte bytte domenenavn til sin nettside.

Den islandske grenen av Den nordiske motstandsbevegelsen måtte søndag endre domenenavnet til sin nettside nordurvigi.is til nordurvigi.net. Dette var etter at de islandske myndighetene hadde vedtatt en lov som ga dem tillatelse til å kjøpe opp alle eierandelene til domeneregistraren Internet á Íslandi hf (Internett paa Island), som eier .is-domenet.

Loven ble vedtatt av kongressen 18. mai og ga myndighetene fullstendig kontroll over alle .is-domener. Hvis myndighetene ønsker kan de stenge alle nettsider de ikke liker. I sin arroganse stengte de ned nordurvigi.is-domenet uten noen begrunnelse og uten å ha kontaktet Den nordiske motstandsbevegelsen først.

Tidligere har Island fungert som et ytringsfrihetsvennlig alternativ, men dette er ikke lenger tilfelle. Noen tidligere brukere av .is-domener var The Daily Stormer, ISIS og Pirate Bay.

Ministeren for transport og lokale myndigheter, Sigurður Ingi Jóhansson, sa til den islandske nyhetssiden mbl.is:

På grunn av viktigheten av Internett i det moderne samfunnet var det veldig nødvendig å etablere et juridiskdisk rammeverk for nasjonale domener som har en direkte tilknytning til Island. Utkastet til loven tok spesielt hensyn til sikkerhetsspørsmål, med mål å sette regler for å øke sikkerheten.

Nordurvigi.is hadde alltid bra materiale som ikke brøt mot noen lover, og alle tekster var høflige og uten dårlig språk, så grunnen for å stenge ned nettsiden må ha vært for at de ikke liker de politiske standpunktene til Den nordiske motstandsbevegelsen. Eller, som en representant fra Island kommenterte om netstengingen: «De liker oss sannsynligvis ikke, og på grunn av det har vi rett og de har feil!»

Alt innhold som var på Nordurgivi.is er nå på Nordurvirgi.net.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg