Hjem Nyheter Norge Norge gir «helseflyktninger» gratis behandling

Norge gir «helseflyktninger» gratis behandling

INNENRIKS: Verdens tuberkulosesmittede tilbys gratis behandling i Norge. Smittede reiser inn i landet hvert år. Statsbudsjettet dekker kostnadene.

Seksjonsoverlege Bent von Lippe sier til Dagbladet at det er snakk om «helseflyktninger som kommer ens ærend for å få gratis hjelp til å bli frisk», samt at pasientene får kunnskap om at de får behandlingen i Norge gratis, om de bare kommer seg over grensen.

1364417
Seksjonsoverlege Bent von Lippe

Hvert år blir tuberkulosesmittede utlendinger behandlet i Norge på skattebetalernes regning. Et stort antall av pasientene kommer fra Øst-Europa.

Behandlingen varer i opp mot to år, og å behandle disse pasientene koster per i dag mellom 1 og 2 millioner kroner. Sykehusenes egne budsjetter berøres ikke av utgiftene – disse dekkes av statens skatteinntekter.

Flere toppkommentatorer er misfornøyd med det som kommer frem i opplysningene. Her er et eksempel:

Er temmelig lei av at vi skattebetalere skal legge ut for statens «sløseri» på denne måten når vi har korridorpasienter, lange ventelister, folk som ikke får den behandlingen de har krav på, uverdig behandling av våre eldre, utslitt bygningsmasse på sykehus, skoler, statens evnt. betaling for mishandling og lemlestelse av barn osv, osv! Jeg vil gjerne se en en rad i selvangivelsen hvor jeg kan trekke fra slike skatter jeg så absolutt ikke vil være med på å betale!

Kilde:
Tuberkulosesmittede til Norge for gratis behandling