Hjem Nyheter Norge Norges forsvarsminister går av etter sexskandale

Norges forsvarsminister går av etter sexskandale

3

NORGE Etter at det ble oppdaget at Norges forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) hadde et seksuelt forhold til en 32 år yngre kvinne, trakk han seg fra stillingen med umiddelbar virkning.

Bakgrunn: Det norske stortinget. Foto: John Erling BladCC BY-SA 2.5, via Wikimedia Commons. Portrettfoto:  I, JarvinCC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons. Skjermdump: vg.no.

I går meldte Norges forsvarsminister Odd Roger Enoksen fra Senterpartiet at han har levert inn sin avskjedssøknad til statsminister Jonas Gahr Støre (AP).

«Jeg har i dag meddelt min partileder Trygve Slagsvold Vedum og statsminister Jonas Gahr Støre at jeg ønsker å bli avsatt som forsvarsminister», skriver Enoksen i en e-post til NTB.

Bakgrunnen er en avsløring fra VG tidligere denne uken om at Enoksen innledet et seksuelt forhold til en 18 år gammel kvinne i 2005, i forbindelse med at skoleklassen hennes var på studiebesøk på Stortinget.

Kvinnen, som i dag er i 30-årene, er 32 år yngre enn den gifte toppolitikeren og forteller at hun blant annet ble lovet sommerjobb på Stortinget av Enoksen.

Samme høst som forholdet startet ble Enoksen, som tidligere hadde vært Senterpartiets leder, utnevnt til olje- og energiminister i Jens Stoltenbergs rødgrønne regjering.

Kvinnen skal under tiden ha møtt høytstående politikere og fått kjøre statlige tjenestebiler. I 2006 fikk hun til og med være med på Stortingets høytidelige åpning, hvor hun fikk møte hele regjeringen og kongen.

Men noe arbeid på Stortinget ble det ikke.

Kvinnen har sendt inn omfattende materiale til VG i form av dagbokoppføringer og sms-samtaler. Utfra dette materialet tyder det på at begge skal ha sett på forholdet som at Enoksen var kvinnens «seksuelle mentor».

Ifølge kvinnen måtte hun etter hvert søke hjelp da statsråden «testet grensene hennes» mer og mer og forholdet ble alt mer krevende.

– Jeg har båret på dette i så mange år, og skammet meg sånn. Det er ikke riktig at jeg skal bære på det, når han brukte makta si og sin posisjon til å få det han ville. Det skulle han ikke gjort, og jeg skulle ønske han tok ansvar, sier kvinnen som av VG beskrives som «veldig politisk interessert».

I tekstmeldingene VG siterer kommer det frem at forholdet mellom Enoksen og kvinnen går frem og tilbake, samtidig som kvinnen presser toppolitikeren til å oppfylle løftene om arbeid i Stortinget.

Kort tid etter at Enoksen ble utnevnt til statsråd i Stoltenbergs regjering, skal kvinnen eksempelvis ha skrevet og spurt hvordan det blir med «løftet om at jeg skal få jobbe en dag» og at «det er fortsatt noe jeg virkelig ønsker meg!».

Erkjenner forholdet: «Jeg angrer»

Odd Roger Enoksen har åpent erkjent forholdet til den 32 år yngre kvinnen.

– Ja. Jeg har hatt et forhold til henne, som jeg ikke skulle hatt og som jeg angrer på, innrømmet Enoksen til VG allerede sist torsdag.

Den avtroppende forsvarsministeren hevder imidlertid at han ikke startet et seksuelt forhold til kvinnen før i 2007, altså to år etter at de møttes første gang, og at han da umulig kunne ha forstått konsekvensene av det.

Samtidig innrømmer han at de har hatt tett kontakt siden 2005.

– Da ble det mye flørting og mye besøk hvor vi tok på hverandre med klær på og kysset. Men kjære mennesker, jeg har aldri kunne tenkt at det var en forbrytelse selv om det var en forskjell i alder. Jeg burde ikke gjort det, og jeg skjemmes over det, sier han til VG.

Videre fornekter Enoksen at han brukte sin maktposisjon for å muliggjøre et forhold til den 32 år yngre kvinnen, og han hevder at han selv «forsøkte» å avslutte forholdet.

– Det var åpenbart mitt ansvar [å avslutte forholdet] og jeg prøvde. Hun ville ikke la meg gå. Da opplevde jeg at det var meg som person hun var interessert i og det må være lov å tro, sier Enoksen, som avviser at han skulle ha lovet henne sommerjobb på Stortinget.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
1 måned siden

Dette er så tåpelig som det går an, men et klart uttrykk for hvordan feminisme og likestilling har ødelagt normale forhold mellom menn og kvinner. Menn er biologisk programmert til å søke ungdommelighet og fertilitet, mens kvinner søker status, posisjon, ressurser(for eventuelle barn), oftest hos eldre menn. Nå skal menn(med dårlig dømmekraft), som har latt seg forføre av unge kvinner legge seg flate og beklage, mens kvinnene angivelig har pådratt seg PST og angrer fælt det de med vitende og vilje gav seg inn på. Vi lever i et feministisk diktatur, og mange menn(som f.eks. Støre), er mer feministisk korrekte… Les mer »

Roger M
Roger M
1 måned siden

Ekkelt når det er så stor aldersforskjell, han kunne jo vært faren hennes. Men hun kan jo heller ikke være helt god som lar seg bruke av en gammel utro gris i håp om å få jobb på Stortinget.

Tom Hauge
Tom Hauge
1 måned siden

 😄  Som om ikke den «unge uskyldige» damen visste akkurat hva hun gjorde. Hun er ikke den første som har prøvd å ligge seg til makt, høyere sosial status eller en høyere stilling. Men når dette ikke kom til henne bare fordi hun la seg på rygg for en politiker så kan hun jo alltids i disse me too dager slenge på seg offerkofta og grine litt i media