Hjem Nyheter Norge Norsk black metal-band må avlyse USA-turné etter protester fra Antifa

Norsk black metal-band må avlyse USA-turné etter protester fra Antifa

30

SENSUR Det norske black metal-bandet Taake avlyser sin kommende USA-turne, som følge av protester fra Antifa.

Venstreekstremistene i organisasjonen Antifa har nylig aksjonert mot black metal-bandet Taake, som var i ferd med å legge ut på USA-turné. Til å begynne med var det kun et fåtall konserter som ble avlyst, men nylig ble hele turneen innstilt.

De såkalte antirasistene beskylder det norske black metal-bandet for å være «rasistisk» og peker blant annet på et elleve år gammelt bilde som ble tatt under en Taake-konsert i Tyskland. På bildet har frontmann Ørjan «Høst» Stedjeberg et påmalt hakekors, noe han etter eget utsagn skal ha gjort for å provosere.

Bandet skulle etter planen legge ut på en USA-turné med 17 konserter, men etter de såkalte antirasistene la press på konsertarrangørene, begynte noen å avlyse. Turneen skulle likevel gå som planlagt, uttalte frontmann Ørjan Stedjeberg da til Dagbladet.

– Av 17 planlagte konserter er kun noen få blitt avlyst. Men andre bookingaktører har kommet på banen, så foreløpig ser det ut til at vi fortsetter med full uttelling uansett.

Etter dette skal dog flere arrangører ha valgt å trekke seg. Dette etter blant annet intensiv aksjonering fra Antifa-medlemmer. Metodene de benyttet var blant annet å ringe og trakassere konsertarrangørene og hevde Taake var et «rasistisk og nazistisk» band, samt spamme arrangørenes nettsteder og sider på sosiale medier med lignende beskyldninger.

Etter så og si samtlige arrangører kastet inn håndkleet etter press fra venstreterroristene, så Taake ingen annen utvei enn å avlyse og beklage til sine fans.

Stedjeberg har i sammenheng med mediastormen som oppstod omkring beskyldningene fra Antifa, tatt avstand fra både «nazismen» og «rasismen».

– Jeg har forklart utallige ganger at det å bruke et hakekors på konsert i Tyskland, ikke ble gjort for å støtte nazistenes ideologi. Jeg ville bare gjøre noe ekstremt. Men dette er nå elleve år siden – og Taake har til og med spilt i Israel! Det med hakekorset skjedde én gang, og vil ikke skje igjen. Taake er ikke et rasistisk band. Så det er bare tull å prøve å sabotere turneen i USA.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
30 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Roar
Roar
4 år siden

Det å legge seg på kne og beklage er vel heller patetisk enn ekstremt…

Vestlandet
Vestlandet
4 år siden

Svakt!

Tommy Nyberg
Tommy Nyberg
4 år siden

Kommer att tänka på filmen Död snö när jag ser den bilden.
Märkligt att inte Afa har problem med den då.
Eller är det så att man inte gärna trampar i den judiska rabatten?

Jarl Stoltz
Jarl Stoltz
Svar til  Tommy Nyberg
4 år siden

Ja, det var virkelig et flott bilde 🙂

Tom
Tom
4 år siden

Kipt å se at han legger seg langflat og prøver å beklage! Tekst av Taake fra sangen Orkan:
«Hedenskapet toner sitt flagg
Ingen skal flå mitt gamle land
Bonden skal atter få bryne sin øks. Til Helvete med Muhammed og Muhammedanerne
Utilgivelige skikker
For det ulmer i efterkrigstid
Vintersolen går opp i vest
For de som brenner flagget vårt
Svin»

Norgesveldet
Norgesveldet
Svar til  Tom
4 år siden

Han har nok en eller annen unnskyldning til hvorfor han skrev den teksten der og da han skrev den.

Ynkelige, feige «kunstnere» som spiller på nasjonalisme når det er opportunt. Dvs da det ikke opplevdes som en politisk realitet, kun en kunstform. Nå som det har blitt en politisk realitet i hele Europa, har de «vokst fra det». Halloween-kostymer og skrekkfilm-estetikk er jo så mye mer voksent.

Tom
Tom
Svar til  Norgesveldet
4 år siden

ja det er dessverre en meget patetisk og nihilistisk gjeng man finner i samtlige «kunstner» kretser

Micke
Micke
Svar til  Norgesveldet
4 år siden

Jepp, BM «musikk-nasjonalister»…som dessverre i altfor mange år har fått prege og forderve miljøet i Norge, heldigvis er disse tider forbi..

Tom
Tom
Svar til  Micke
4 år siden

En positiv ting med » black metal musikk nasjonalistene» er at de har vekket en nasjonalistisk ånd i mange unge mennesker som ofte fører de mot oss. Om dette var deres egentlige motiv er heller tvilsomt.

Norgesveldet
Norgesveldet
4 år siden

Feige idioter, akkurat som de fleste andre BM-musikere som blir populære. Egoistiske, feige individualister som kun er interessert i å «sjokkere» og bli forgudet av sine hjernedøde fans. Akkurat som tenåringsjentene som satser på Hollywood. Udugelige drittmenn.

Anonymsurfer
Anonymsurfer
4 år siden

Dette er jo win-win:

Nå blir blackmetal fansa i statene sure på Antifa og vi som er ns, både her i Europa og i Statene, får gratis reklame:)

Arnulf
Arnulf
4 år siden

Det er trist og litt urovekkende hvor lavt nivå det holdes i kommentarfeltet her. For å ikke nevne mangel på interesse av å forstå saken objektivt. Her har dere og Antifa omsider funnet felles grunn. Dere og Antifa insisterer begge på at Taake har vært NS. Antifa hevder de fortsatt er nazister, mens dere hevder de er feige som har beklaget og tatt avstand fra NS-ideologien. Begge er selvsagt helt på bærtur, da Taake aldri har vært NS. De har forklart stuntet for det det var, og intet mer. Taake har alltid vært nasjonalister, og Hoest har uttalt at Taake… Les mer »

Norgesveldet
Norgesveldet
Svar til  Arnulf
4 år siden

Hvor i dette kommentarfeltet har noen insistert på at Taake har vært NS? Ingen steder, såvidt jeg kan se. De lot Antifa vinne og beklaget til sine fans. Det er dét som reageres på. Alle som har lest artikkelen over, HAR fått med seg hvorfor Taake inkluderte et hakekors på en konsert for elleve år siden. Å som norske nasjonalister ta avstand fra «nazisme» og «rasisme» vitner om manglende vilje/mot til å gjøre motstand mot anti-nasjonalistiske så vel som anti-nazistiske krefter. Ergo feighet. Alle voksne genuine nasjonalister som har vært nasjonalister i flere år, burde vite at «nazisme» og «rasisme»… Les mer »

Arnulf
Arnulf
Svar til  Norgesveldet
4 år siden

Ingen har skrevet «Taake er et NS band.» Derimot ser det ut til å være stor misnøye med at han klarifiserer at Taake IKKE er et NS band. Og dere får det til å høres ut som at Hoest har beklaget budskapet sitt, og ikke står for det han mener. Når Taake aldri har uttrykt noen form for NS sympatier (bortsett fra nevnte stunt) så burde det aldeles ikke være noe problem å klarifisere dette. Det er på ingen måte å beklage noe som helst. Jeg syns det er det eneste riktige av Taake å tydeliggjøre dette. Jeg syns også… Les mer »

Norgesveldet
Norgesveldet
Svar til  Arnulf
4 år siden

Vi nasjonalsosialister har organisasjoner, medier og politiske partier i TILLEGG til dyktige band som fører frem vårt budskap. Hva har dere?

Det er kun to kommentarer over som KAN indikere på at de som kommenterte har misforstått Taake dithen. I så tilfelle er det uansett forståelig. Det er veldig vanlig blant moderne kunstnere så vel som politikere og andre, å gjøre nettopp dette, altså beklage, unnskylde/bortforklare og trekke tilbake litt vel ærlige ytringer, etter press fra media.

Arnulf
Arnulf
Svar til  Norgesveldet
4 år siden

«Dere?» Jeg trodde i utgangspunktet vi som frekventerer frihetskamp.net stort sett delte felles meninger og verdier. Det er derfor jeg er så skuffet over å se holdningen til enkelte her. Det er denne virkelighetsfjerne motviljen som fører til så mye splittelser i miljøer på høyresiden, ikke bare her, men generelt over hele linja. Fett å være kompromissløs, men man må samtidig innse at virkeligheten har flere nyanser. Taake har gjort mye, og gjør fortsatt mye for den nasjonale ånd og det vil være enormt trangsynt å dømme de nord og ned utelukkende fordi de ikke er NS og gjør det… Les mer »

Norgesveldet
Norgesveldet
Svar til  Arnulf
4 år siden

Jeg leste først en del uttalelser fra Taake/Hoest før jeg skrev kommentaren som startet med «Feige idioter» og avsluttet med «Udugelige drittmenn». Som du kanskje forstår, var jeg ikke akkurat blid. Og grunnen til at jeg ikke var blid, var IKKE at jeg hadde misforstått noe. Som sagt har jeg sjekket fakta. Og det er nettopp de som gjør meg forbanna. De TAR avstand fra «nazisme» og forklarer at det elleve år gamle hakekors-stuntet var et uttrykk for ondskap. Er det noe de burde beklage, så er det dette, og hvor ignorante de var den gang. En mangeårig nasjonalist skal… Les mer »

PetterB
PetterB
Svar til  Norgesveldet
4 år siden

Norgesveldet: Det er store ord her, håper for din del at du har gjort mer enn å klistre opp amatør postere og klistremerker, samt en gå tur i gatene i ny og ne. Siden du mener Taakes innsats for nasjonalismen er så liten, så bør du ha dekning for det kjeften din kvitterer her.

Arnulf, denne kan du gi opp, evnen til å vurdere informasjon fra mer enn ett ståsted er helt fraværende hos dette eksemplaret.

Norgesveldet
Norgesveldet
Svar til  PetterB
4 år siden

Jeg anser at klistremerker og sånt er forbeholdt ungdommer, og kun som et supplement til mer seriøs aktivisme, selv driver jeg med andre ting, ettersom jeg er over 20 og betrakter meg som voksen. Jeg har vært åpent NS siden ungdommen og ofret mye for det. På dagtid er jeg mor og tar hånd om barn og hjem, på kveldstid studerer jeg historie, heimkunnskap, hvordan våre fiender tenker og opererer, m.m, samt planlegger strategier for fremtiden. Jeg driver også med kunstneriske prosjekter på vegne av kampen. Jeg har null fritid. Tradisjonelt sett stilles det forskjellige krav til kvinner og menn,… Les mer »

Norgesveldet
Norgesveldet
Svar til  Norgesveldet
4 år siden

*tolererer

PetterB
PetterB
Svar til  Norgesveldet
4 år siden

Godt svar, vi blir nok ikke enige men sånn får det være. Spesielt ikke siden jeg kommentere på grunnlag av selve artikkelen, og vi er på helt forskjellige sider ideologisk. Når det gjelder spørsmålet ditt vil jeg si, nei kvinner bør få det til tilsvar, uavhengig av hva saken er bør innsats være likestilt idag. Når det gjelder påstanden så er den ikke et personangrep, ei heller ubegrunnet. Uavhengig av hvordan du er som person så utvises det nøyaktig hva jeg beskriver i dine kommentarer ovenfor. Kanskje det ikke gjelder i andre sammenhenger, det kan være, men i denne diskusjonen… Les mer »

Norgesveldet
Norgesveldet
Svar til  PetterB
4 år siden

Jeg har ikke kritisert nasjonalister for å ikke være nasjonalsosialister. Jeg har kritisert nasjonalister (Taake) for å beskylde nasjonalsosialister for ondskap. Det er lavmål og respektløst mot de som kjempet for sine nasjoner og reddet Europa fra kommunismen. Hva var begrunnelsen for påstanden? Jeg oppfattet den ikke. Menn forventes å mestre visse arbeidsoppgaver, kvinner forventes å mestre andre. Det sier seg selv at ting som har med kamp og forsvar å gjøre først og fremst forventes av menn. Kvinner som kritiserer menn som viser feighet eller illojalitet i krig f.eks, er helt på sin plass og har alltid vært både… Les mer »

Motstandsmann
Motstandsmann
Svar til  PetterB
4 år siden

Taakes innsats for nasjonalismen? Du tenker kanskje på låter som «Voldtekt», «Hennes kalde skamlepper» eller «Velg bort livet»?

PetterB
PetterB
Svar til  Motstandsmann
4 år siden

Nei, det gjør jeg ikke.

Motstandsmann
Motstandsmann
Svar til  Arnulf
4 år siden

«Taake har gjort mye, og gjør fortsatt mye for den nasjonale ånd og det vil være enormt trangsynt å dømme de nord og ned utelukkende fordi de ikke er NS og gjør det tydelig slik at de kan fortsette med det de gjør.» Det var en overdrivelse av dimensjoner. For det første er black metal er en sjanger for spesielt interesserte, som ikke år ut til de brede massene. For det andre vil jeg ikke kalle deres form for nasjonalisme spesielt positiv, om det i det hele tatt kan kalles nasjonalisme. I begynnelsen av deres karriere, så kanskje, men definitivt… Les mer »

Motstandsmann
Motstandsmann
Svar til  Arnulf
4 år siden

Nei, Taake har aldri vært nasjonalsosialister (eller nasjonalister etter min mening). De har tidvis spilt på nasjonalisme (sett med black metal-øyne), spesielt i sin tidlige fase og senere da emner som masseinnvandring, islamistiske terrorangrep og patriotisme igjen var i vinden. Grunnen til at mange nasjonalister og nasjonalsosialister reagerer på slik oppførsel er fordi dette er noe som er symptomatisk for Ola og Kari Nordmann. Så fort løgnpressen eller folkefiendtlige grupperinger som Antifa skriker om «rasisme» så legger de seg på rygg som lydige hunder, ber om unnskyldning og så klart «tar avstand». En annen ting som gjør at det svir… Les mer »

Arnulf
Arnulf
4 år siden

Dobbelpost.

trackback
4 år siden

[…] Källa: Norsk black metal-band må avlyse USA-turné etter protester fra Antifa […]

Thule
Thule
4 år siden

Phil Anselmo ble utsatt for det samme og måtte komme med en «offentlig unnskyldning». Det viser ganske tydelig hvem som sitter bak spakene i musikkindustrien.