Hjem Nyheter Norge Norsk black metal-band må avlyse USA-turné etter protester fra Antifa

Norsk black metal-band må avlyse USA-turné etter protester fra Antifa

SENSUR Det norske black metal-bandet Taake avlyser sin kommende USA-turne, som følge av protester fra Antifa.

Venstreekstremistene i organisasjonen Antifa har nylig aksjonert mot black metal-bandet Taake, som var i ferd med å legge ut på USA-turné. Til å begynne med var det kun et fåtall konserter som ble avlyst, men nylig ble hele turneen innstilt.

De såkalte antirasistene beskylder det norske black metal-bandet for å være «rasistisk» og peker blant annet på et elleve år gammelt bilde som ble tatt under en Taake-konsert i Tyskland. På bildet har frontmann Ørjan «Høst» Stedjeberg et påmalt hakekors, noe han etter eget utsagn skal ha gjort for å provosere.

Bandet skulle etter planen legge ut på en USA-turné med 17 konserter, men etter de såkalte antirasistene la press på konsertarrangørene, begynte noen å avlyse. Turneen skulle likevel gå som planlagt, uttalte frontmann Ørjan Stedjeberg da til Dagbladet.

– Av 17 planlagte konserter er kun noen få blitt avlyst. Men andre bookingaktører har kommet på banen, så foreløpig ser det ut til at vi fortsetter med full uttelling uansett.

Etter dette skal dog flere arrangører ha valgt å trekke seg. Dette etter blant annet intensiv aksjonering fra Antifa-medlemmer. Metodene de benyttet var blant annet å ringe og trakassere konsertarrangørene og hevde Taake var et «rasistisk og nazistisk» band, samt spamme arrangørenes nettsteder og sider på sosiale medier med lignende beskyldninger.

Etter så og si samtlige arrangører kastet inn håndkleet etter press fra venstreterroristene, så Taake ingen annen utvei enn å avlyse og beklage til sine fans.

Stedjeberg har i sammenheng med mediastormen som oppstod omkring beskyldningene fra Antifa, tatt avstand fra både «nazismen» og «rasismen».

– Jeg har forklart utallige ganger at det å bruke et hakekors på konsert i Tyskland, ikke ble gjort for å støtte nazistenes ideologi. Jeg ville bare gjøre noe ekstremt. Men dette er nå elleve år siden – og Taake har til og med spilt i Israel! Det med hakekorset skjedde én gang, og vil ikke skje igjen. Taake er ikke et rasistisk band. Så det er bare tull å prøve å sabotere turneen i USA.