Hjem Opinion Kronikk Norsk fotball er for hvit, og jordkloden for rund

Norsk fotball er for hvit, og jordkloden for rund

KRONIKK Til tross for suksess i VM høster norsk kvinnefotball kritikk for å være «kritthvit». Haakon Forwald kommenterer folkefiendenes inntreden i idretten.

Norge1-e1434663205394-460x244

Norges kvinnelandslag konkurrerer i disse dager i verdensmesterskapet i fotball i Canada, og har nylig kvalifisert seg for åttendedelsfinalen. Men til tross for suksessen finner Norges Fotballforbund (NFF) grunn til å kritisere. Det er nemlig problematisk at det norske landslaget bare består av – etnisk norske kvinner!

– Vi har et kritthvitt kvinnelandslag, og et mye mer fargerikt herrelandslag. Vi må erkjenne at vi ikke har lykkes på samme måte som hos guttene.

Mannen bak den oppsiktsvekkende uttalelsen er fotballforbundets Henrik Lunde. Og hva som i utgangspunktet kan virke som fullstendig absurd kritikk, gir plutselig mening når man titter nærmere på hvem Henrik Lunde er.

homofili-henrik-lunde-460x259

Henrik Lunde har nemlig en lang fartstid fra folkefiendtlige og samfunnsnedbrytende bevegelser og organisasjoner. Han er, som seg hør og bør for en vaskekte kulturmarxist, utdannet sosiolog – og har i tillegg en fortid fra det voldelige venstreekstreme blitzmiljøet. Før Lunde fant veien inn i fotballforbundet, arbeidet han som styreleder i den venstreekstreme kartleggingsorganisasjonen Vepsen og som informasjonssjef for den antihvite organisasjonen Antirasistisk Senter. I egenskap av sistnevnte har han blant annet forsvart bruken av vold mot meningsmotstandere.

Lunde har ingen fotballekspertise å skilte med, men så er det heller ikke fotball han fokuserer på i sin jobb i NFF. På papiret er han nemlig «fagansvarlig for inkluderingsarbeidet i NFF» – noe som i realiteten innebærer at han aktivt arbeider med å fremme og innføre kulturmarxistiske tiltak i norsk fotball – som for eksempel idéen om at norsk fotball behøver «minoriteter», og at homoseksualitet bør normaliseres innen norsk idrett, og så videre.

978x17-460x259

«Kritthvitt landslag» – et problem

Det er i artikkelen «Vi har et kritthvitt landslag», publisert i Aftenposten, at Lunde beklager seg over at kvinnelandslaget er «kritthvitt». Ifølge ham så har fotballforbundet feilet når det gjelder integreringen av innvandrere i norsk kvinnefotball, og som et slags forbilde løfter han frem herrelandslaget som et eksempel. La oss gjenta sitatet:

– Vi har et kritthvitt kvinnelandslag, og et mye mer fargerikt herrelandslag. Vi må erkjenne at vi ikke har lykkes på samme måte som hos guttene.

Og det er akkurat her Lundes sanne intensjoner virkelig skinner igjennom, og det fremkommer at det er alt annet enn sportslige resultater han er opptatt av. For der det etnisk norske kvinnelandslaget både kvalifiserer seg og gjør fremganger i verdensmesterskapet – var det «fargerike» herrelandslaget så udugelig at det ikke engang klarte å kvalifisere seg til forrige VM.

Nei, for Lunde og hans meningsfeller så er vel ikke norsk fotball «fargerik» og «inkluderende» nok før den ser ut som en krysning mellom et asylmottak og en homoparade!

Les også:
Den kulturmarxistiske åndspesten brer om seg
Europas moralske forfall – en sammenligning

Kilder:
Norge beklager «kritthvitt» landslag
– Vi har et kritthvitt landslag