Hjem Nyheter Norsk LHBT-aktivist dømt til minst 22 års fengsel i England

Norsk LHBT-aktivist dømt til minst 22 års fengsel i England

LHBTQP+ Den norske LHBT-aktivisten som kastrerte og amputerte lemmer, inkludert penis og testikler, på friske mennesker for seksuell tilfredsstillelse, er nå dømt i England.

MahiroDH, CC0, via Wikimedia Commons

Nordmannen og LHBT-aktivisten Marius Gustavson (46) sto bak et nettverk med base i England som kastrerte og amputerte lemmer, inkludert penis og testikler, på friske mennesker for seksuell tilfredsstillelse. Gustavson utførte minst 30 av operasjonene selv mellom 2017 og 2021, der det yngste offeret var 16 år. I fryseren hadde han oppbevart oppstykkede kroppsdeler som «trofeer». Gustavson er nå i engelsk rett dømt til minst 22 års fengsel, i en dom som også inkluderer pedofili.

Gustavson skal ha drevet den avskyelige virksomheten åpent ved blant annet å strømme inngrepene og operasjonen direkte på internett, mot betaling, og Gustavson skal ha tjent rundt 3 millioner kroner frem til arrestasjonen. Operasjonene skal ha vært delvis frivillige, men retten påpeker at flere av ofrene hadde nedsatt kognitiv funksjon og flere skal også ha blitt foret med alkohol, narkotika og testosteron-blokkere (antiandrogener) i varierende mengde og varighet.

Lobby-grupper har lenge forsøkt å få anerkjennelse for flere seksuelle avvik, inkludert kastrasjon og sex med barn, og den statlige skotske helseorganisasjonen NHS publiserte for kort tid siden et dokument på sine nettsider fra World Professional Association for Transgender Health (WPATH) som anbefalte å legalisere og få anerkjennelse for kastrasjon som en seksuell retning. Dokumentet ble senere trukket fra nettsiden, men det er kjent fra før at det finnes grupper og individer som driver lobbyvirksomhet overfor WPATH for å akseptere sex med barn som en seksuell retning på lik linje med heterofili.

Foto: Skjermdump fra Twitter

Marius Gustavson har hatt flere fremtredende roller og posisjoner i den norske LHBT-bevegelsen gjennom flere tiår; han var leder for Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold (FRI) i Buskerud, og han har også hatt fremtredende roller i moderorganisasjonen. Han har også vært med på organiseringen av Pride-paraden i London.

Blant materialet på datamaskinen til Gustavson ble det også funnet barnepornografi.