Hjem Nyheter Norge Norsk naturområde solgt til forretningsmann

Norsk naturområde solgt til forretningsmann

 PRIVATISERING  Statskog eiendom i Gol kommune ble nylig solgt til en forretningsmann. Området har vært en attraksjon for friluftsinteresserte, men nå kan dette forandre seg.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Statskog eiendom i Gol kommune på 11.500 mål skog, myr og fjell, ble nylig solgt. Staten som for litt siden var en garantist for at allmennheten kunne bruke naturområdet, har nå solgt eiendommen til en forretningsmann.

Kommunen sa seg villig til å kjøpe eiendommen for 7 millioner kroner, men tapte mot forretningsmannens bud på 8 millioner. Området er dermed privatisert.

Statskog har blitt disponert av Norges Jeger- og Fiskerforbund, NJFF, i 35 år. Blant annet har de tilrettelagt spesielle fiskemuligheter for handikappede. Gol-ordfører Hallvor Lilleslett (Venstre) hadde håpet at staten ville ta imot kommunens bud.

– Da kunne den lokale jeger- og fiskerforeningen her på Gol ha arbeidet med kultivering, fiskestell og tilrettelegging for allmennheten. Nå er det usikkerhet om hva som skjer videre, forteller han.

Som reaksjon på dette har Facebook-gruppen «Folkebevegelsen MOT privatisering av Statskog» blitt opprettet, og har i skrivende stund 50.653 «liker».

I dag eier den norske stat 14 prosent av skogen i Norge.

Kilde:
Kommunen tapte budrunde – skogen ble solgt til forretningsmann