Hjem Nasjonal kamp Norsk politi vil bøtelegge svenske aktivister – hadde skrujern ved grensen

Norsk politi vil bøtelegge svenske aktivister – hadde skrujern ved grensen

SYSTEMTRAKASSERIER I forbindelse med at Motstandsbevegelsen i sommer demonstrerte i Kristiansand ble et antall svensker pågrepet da de forsøkte å ta seg til demonstrasjonen. Fem medlemmer fra sveriges Rede 3 har nå fått et forelegg for brudd på våpenloven.

Bilde av det hjemmelagde skrujernet som sannsynligvis er det «stikkvåpenet» som politiet vil at fem personer skal bøtelegges for.
Bilde av det hjemmelagde skrujernet som sannsynligvis er det «stikkvåpenet» som politiet vil at fem personer skal bøtelegges for.

I en bil som var på vei til Norge for å delta i demonstrasjonen i Kristiansand befant det seg fem svenske medlemmer av Motstandsbevegelsen. Bilen ble stoppet av det norske politiet ved grensen og ble nektet innreise til Norge, samtidig som alle ble avhørt av det norske sikkerhetspolitiet PST.

En av de som befant seg i bilen var Tobias Malvå, som forklarer for Nordfront.se at politiet mente de hadde funnet et «stikkvåpen» i bilen. Politiet skal her ha sagt at de ville ta beslag i det påståtte våpenet med løfte om at ingen videre tiltak ville bli tatt.

Til Nordfront forklarer Malvå videre at ingen i bilen hadde med seg noen kniv eller lignende som skulle kunne oppfattes som et «stikkvåpen». Det eneste han kan tenke seg at politiet forsøker å hevde er et stikkvåpen må være et hjemmelagd skrujern som fantes i et av medlemmenes bagasje. Men hverken skrujernet eller noe annet synes å ha blitt beslaglagt av politiet.

Nordfront.se har fått se brevet som ble sendt ut av det norske politiet til samtlige som befant seg i bilen. I brevet oppfordres man til å skrive under på et straffeforeliggende der man erkjenner seg skyldig i å ha forsøkt å medbringe våpen inn i Norge.

Brevet, som er undertegnet av Øst politidistrikt og politiadvokat John Øyvind Skarpeid, mener at mottakerne har fem dager på seg til å ta stilling til det straffeforeliggende, ellers vil det automatisk gå videre til domstolen.

Utdrag fra politiets brev, der fem personer oppfordres til å erkjenne seg skyldig i besittelse av samme påståtte «stikkvåpen».
Utdrag fra politiets brev, der fem personer oppfordres til å erkjenne seg skyldig i besittelse av samme påståtte «stikkvåpen».

Ingen av de fem som mottok brevet har skrevet under og erklært seg skyldig i noe straffeforeliggende.

Om politiet lykkes med å påtale fem personer for å ha «forsøkt å føre inn ett og samme stikkvåpen» til Norge gjenstår å se.

Kilde:
Norsk polis vill bötfälla svenska aktivister – hade skruvmejsel vid gränsen