Hjem Nyheter Norsk professor: Bruk hjernedøde kvinner som surrogatmødre

Norsk professor: Bruk hjernedøde kvinner som surrogatmødre

0

COLOMBIA Colombias legeforening beklager etter at det ble publisert en artikkel om et forslag om å bruke hjernedøde kvinner som surrogatmødre. Forslaget kommer fra den norske professoren Anna Smajdor, som sammenligner surrogati med organdonasjon.

Graviditet. Foto: Pixabay.com (Public Domain).

Colombias medisinske forening har blitt tvunget til å be om unnskyldning etter å ha blitt anklaget for å støtte den kontroversielle ideen om å holde hjernedøde kvinner i live slik at kroppene deres kan brukes til å føde barn som surrogatmødre. Dette etter at The Colombian Medical College publiserte en oversatt artikkel om emnet.

Anna Smajdor, professor i filosofi ved Universitetet i Oslo, hevder at dette kan bli en vanlig måte å bringe nye barn til verden på, da det unngår helserisiko for den potensielle moren og unngår noen av de vanskelige spørsmålene som eksisterer i dag angående surrogati.

«Angående alle disse hjernedøde kvinnekroppene i sykehussenger, hvorfor skal livmorene deres gå til spille?» skrev Smajdor i sin artikkel.

Hun skal ha fått ideen etter å ha lest om kvinner som ble hjernedøde under svangerskapet, men som ble holdt i live til barnet kunne bli født. Smajdor mener også at det ikke er noen forskjell på organdonasjon og å bruke kroppen som surrogat.

Den colombianske kongresskvinnen Jennifer Pedraza kaller forslaget «kvinnefiendtlig».

– Kvinner er ikke verktøy som man kan kaste etter å ha brukt dem, kvinner har menneskerettigheter selv om noen ser ut til å ha glemt dette, sier Jennifer Pedraza.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg